ANKA'ya kardeş geldi. ANKA-B ilk uçuşunu yaptı

Türk savunma sanayiinin yüz akı ANKA'nın ikinci modeli test uçuşuna başladı. Yeni nesil ANKA-B'lerin ardından hedef silahlı İHA'lar

31 Ocak 2015 Cumartesi 07:02
ANKA'ya kardeş geldi. ANKA-B ilk uçuşunu yaptı






ANKA'ya kardeş geldi. ANKA-B ilk uçuşunu yaptı

Türkiye'nin kendi imkanlarıyla ürettiği İnsansız Hava Aracı ANKA'nın yeni modeli ilk test uçuşunu başarıyla tamamladı. Yeni Nesil Yüksek Performans ANKA Blok B', bugün ilk uçuşunu başarı ile gerçekleştirdi.
2013 yılında Blok A konfigürasyonuna yönelik kabulleri tamamlanan ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi'nde elde edilen deneyimler ile geliştirilen 'Yeni Nesil Yüksek Performans ANKA Blok B', bugün ilk uçuşunu başarı ile gerçekleştirdi.

SİLAHLI ANKA ÜRETİLECEK Mİ?

Otomatik kalkış ve iniş ile yapılan ilk uçuşta, farklı otopilot ve iniş modlarının testleri eksiksiz tamamladı.
Blok A uçağında taşınmakta olan EO/IR kameraya ek olarak, SAR/ISAR/GMTI radarı taşıyabilen sistem, faydalı yük taşıma kapasitesi ile yeni nesil entegrasyon projeleri için de önemli bir alt yapının sağlandığı belirtildi. Türk havacılık sektörü için silahlı ANKA üretiminin bir dönüm noktası olacağını belirten yetkililer bu konuda sürdürülen AR-GE çalışmalarının yakında ilk meyvesini vereceğini söyledi.
Son Güncelleme: 31.01.2015 07:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.