Cep telefonunuz size 1 Nisan şakası yapmasın

Tüm Telefon operatörlerinin 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren 4.5 G uygulamasına geçecek olması akıllı telefon kullanan aboneler için büyük bir imkan yaratacak.

25 Şubat 2016 Perşembe 09:09
Cep telefonunuz size 1 Nisan şakası yapmasın






 

Cep telefonunuz size 1 Nisan şakası yapmasın

Tüm Telefon operatörlerinin 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren 4.5 G uygulamasına geçecek olması akıllı telefon kullanan aboneler için büyük bir imkan yaratacak.

4.5 G teknolojisi ile çok hızlı internet erişiminin sağlanacağı ve yüksek çözülünürlükte görüntülü görüşmelerin yapılacağı bu teknoloji kullanmak için 4.5 G uyumlu sim karta sahip olunması gerekiyor.

  Operatör firmalarının kıyasıya rekanet halinde reklmalarını şimdiden yaptıkları sim kartlarla ilgili kullanıcıların yapmaları gereken sadece operatör firmalarına başvuruda bulunmaları.

 Ülkemizde yaklaşık  72.8 milyon hattın 12 milyona yakın kısmı 4.5G'yle uyumlu telefonla kullanılıyor.Geri kalan  abonenin SIM kartları 4.5G'yle uyumlu değil.

4.5 G uyumlu sim kart değişikliği  ücreti 8 ila 25 lira  arasında değişiyor.

 2009'dan beri çoğu operatör 4G uyumlu SIM kartları dağıtılıyor. Daha önceki yıllardaki SIM kartlar ise 4,5G'yle uyumlu değil.

Kullanıcıların ilk yapması gereken şey SIM kartının 4.5G'Yle uyumlu olup olmadığını opertörler aracılığıyla sorgulaması.

Operatörlere göre sım kart nasıl sorgulanacak ve değiştirilecek

Turkcell:

 Turkcell aboneleri  mobil cihazlarından https://turkcell.com.tr/tr/4-5g sayfasına giderek, Turkcell şifresinizi yazıp giriş yaptığınızda telefon/tabletinizin ve SIM kartınızın 4.5G’ye uyumlu olup olmadığını öğrenebiliyor. Eğer SIM kartınız uyumlu değilse yanında “Kırmızı !” işareti çıkacaktır. Bu noktada aynı sayfadan 4.5G uyumlu SIM kart siparişi verebilir veya doğrudan Turkcell İletişim Merkezi’ne giderek yeni SIM kartınızı alabilirsiniz.

Türk Telekom

Avea ismini değiştirerek Türk Telekom olan operatörde T4.5G uyumlu  Sim Kartınız en yakın Türk Telekom Grup Mağazalarında ücretsiz değiştiriliyor. Üstelik 4.5G uyumlu cihaz kullanan mevcut müşterilere* 30 gün geçerli 1GB cepten internet hediye!

Yararlanmak isteyen mevcut aboneler  SIM kartlarını 4.5G uyumlu SIM Kart ile değiştirdikten sonra 5555’e 4.5G SIM yazarak 30 gün geçerli 1GB hediye cepten internet kazanacaklar.

 

Vodofone:

 Vodafone kullanıcıları 1 Nisan 2016 itibari ile 4.5G’ye hazır olmaları için 4545’e 4.5G yazarak, Vodafone Self Servis uygulamasındaki 

Servisler bölümünden 4.5G’yi seçerek veya Cep Merkezleri’ne 

gelerek bu servisi aktive edebilirler. 

 Aboneler 4.5G servisini 

onayladıklarında, sistemde kayıt altına alınacaklardır.

 

Son Güncelleme: 25.02.2016 09:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.