Çin malı ütülerden casus cihazı çıktı

Ucuz Çin malı ürünlerin içinden 200 metre mesafedeki Wi-Fi modemlere ulaşabilen casus yazılım yüklü cihazlar çıktı

30 Ekim 2013 Çarşamba 00:04
Çin malı ütülerden casus cihazı çıktı






 

Çin malı ucuz ürenlerin içinden, şehir içindeki wifi modemler üzerinden bilgisayarlara ulaşabilen casus yazılım çıktı. Rusya'da bir magazadan satılan 30 ütü içerisinde rastlanan casus cihazlar Rusya istihbaratını harerete geçirdi.

HERKES ŞAŞKIN

Rusya’nın St.Petersburg şehrine getirilen Çin üretimli ütülerin içinden casus cihazlarının çıkması herkesi şaşkına çevirdi. Konuyla ilgili basına konuşan elektronik malzemeler satan Sobol şirketi başkanı İnnokentiy Fyodorov, Çin’den getirilen ütülerin içinde küçük casus cihazları bulduklarını belirtti. Gazetecilere cihazları sunan Fyodorov, bazı çaydanlık ürünleri ve telefonlarda da benzer cihazlar bulduklarını söyledi. Casus cihazların, bulunduğu mekânda 200 metre uzaklıktan parolasız Wi-Fi’e girdiği ve daha sonra Çin sitelerine henüz belirlenemeyen kod gönderdiği iddia edildi. Kodla bazı bilgilerin Çin’e aktarıldığı belirtildi. Rus bilgisayar uzmanlarına göre, cihazlar bilgisayar ortamında şebekelere bağlanarak virüs de gönderiyor. Yaklaşık 30 ütünün şehrin diğer mağazalarına satıldığı iddia edildi. Şirket yönetimi, konuyla ilgili Çin tarafına yazı gönderdi, ancak henüz cevap alamadı.

ÜTÜ İÇİNDEKİ CİHAZ NASIL ÇALIŞIYOR

Sistem, ütünün kullanıma başladığı anda devreye giriyor.
Casus yazılım önce en yakın wifi modeme ulaşarak bağlantı kuruyor
Casus yazılımın ele geçirdiği ilk bilgisayar Çin merkezli bir istasyona tüm bilgileri aktarıyor
Sistem daha sonra ağda bulunan bütün bilgisayarlara sızarak, her açılışında veri göndermeye devam ediyor.
Casus yazılım yüklü cihazla satılan ütüler, 200 metre civardaki tüm modemlerin şifresini kırabiliyor

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.