En Büyük Telefon Operatörü Hangisi ?

Dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan Alcatel-Lucent ile geleceğe taşınıyor.

22 Temmuz 2014 Salı 19:18
En Büyük Telefon Operatörü Hangisi ?






En Büyük Telefon Operatörü Hangisi ?

China Mobile, tümüyle IP temelli ultra geniş bant ağına stratejik dönüşüm için Alcatel-Lucent'i tercih etti.

Alcatel-Lucent ve China Mobile, gelecekteki ağ fonksiyonlarının sanallaştırılması, bulut servislerine temel oluşturan IP ağı oluşturulmasını ve 4G TD-LTE teknolojisini içeren kapsamlı bir çerçeve anlaşması imzalıyor.

Alcatel-Lucent ve dünyanın en büyük mobil operatörü olan China Mobile, firmayı gelecekteki Ağ Fonksiyonlarının Sanallaştırılması (NFV) ve bulut servislerine temel oluşturan tümüyle IP temelli ultra geniş bant ağa geçirecek teknolojiyi sağlayacak olan 750 milyon Avro değerindeki bir yıllık kapsamlı bir çerçeve anlaşmasını açıkladı. Bu açıklama, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Fransa ile Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Fransa'ya yaptığı ziyaretle aynı dönemde gerçekleşti. Alcatel-Lucent'ın Çin ile uzun yıllardır süren bir iş ilişkisi bulunuyor. Çin telekom endüstrisinin önemli bir aktörü olan Alcatel-Lucent Shanghai Bell şirketi de bu yıl 30. yıldönümünü kutluyor.

Dünyanın lider mobil ağ altyapı sağlayıcısı Alcatel-Lucent, bu yeni anlaşma ile dünyanın en büyük mobil ağında kritik önem taşıyan rolünü güçlendirmektedir. China Mobile, 2013 yılında da yeni 4G ağını desteklemek üzere, yenilikçi lightRadio™ 4G TD-LTE overlay, Evolved Packet Core (EPC – Gelişmiş Paket Ağ Altyapısı) ve küçük hücreler teknoloji sağlayıcısı olarak Alcatel-Lucent ile işbirliği yapmayı tercih etmişti.

Alcatel-Lucent Yönetim Kurulu Başkanı Michel Combes konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu, Alcatel-Lucent'in kazandığı önemli bir başarı ve aslında bizi China Mobile'ın büyüyen mobil ultra genişbant ağının neredeyse her alanında başlıca teknoloji sağlayıcısı haline getiriyor. 4G TD-LTE'nin geliştirilmesi de dahil olmak üzere, mobil teknolojideki pek çok gelişim basamağında China Mobile ile birlikte çalıştık. China Mobile gelecekteki bulut uygulamaları ve servislerini destekleyen NFV yoluyla bir sonraki ultra geniş bant düzeyine geçtiğinden, bu yakın işbirliğimiz sürecek."

China Mobile ve Alcatel-Lucent, bu yılki Dünya Mobil Kongresi'nde mobil operatörler için ağ fonksiyonlarını sanallaştırma (Network Functions Virtualization - NFV) çözümlerinin geliştirilmesinde sağladıkları ilerlemeyi tanıtmıştı. Şirketler, çok sayıda ürün sağlayıcının bulunduğu bir ortamda Alcatel-Lucent'in sanallaştırılmış LTE Radyo Erişim Ağı Temel Bant Birimi (BBU) ve sanallaştırılmış gelişmiş paket ağ altyapısını (vEPC) kullanarak oluşturulan açık bir mobil bulut ağının; hızı, etkinliği ve ölçeği nasıl arttırdığını göstermişti.

Önemli Notlar:

o    China Mobile dünyanın en büyük mobil operatörüdür ve ülke çapında 750 milyondan fazla aboneye ulaşmaktadır.
o    Alcatel-Lucent, 30 yıldan uzun bir süredir Alcatel-Lucent Shanghai Bell aracılığıyla Çin'de önemli bir varlık göstermektedir.
o    Söz konusu anlaşma Alcatel-Lucent'i; IP ağı oluşturulmasından, aşağıdakileri içeren, ancak bunlarla sınırlı kalmayan ultra genişbant erişimine kadar uzanan önemli bir teknoloji sağlayıcısı haline getirmektedir:
o    lightRadio 4G TD-LTE overlay gibi kablosuz ultra genişbant erişim teknolojisi, 4G TD-LTE'nin yaygınlaştırılması ve ayrıca China Mobile ve Alcatel-Lucent ortaklığıyla oluşturulan lighRadio Metro Radio Outdoor (MRO) Small Cells için hazırlık olarak mevcut ağların güncellenmesi
o    Gelişmiş Paket Ağ Altyapısı (EPC) gibi IP ağları, OTN 100G teknolojisi gibi IP yönlendirme ve yeni nesil optik iletim.
o    GPON gibi sabit ultra genişbant erişim teknolojisi.
o    Profesyonel servisler.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.