Facebook için virüs uyarısı: VKontakte soygunu

Yeni virüsün adı Vkontakte, Facebook üzerinden hızla yayılıyor. Sadece bir kaç hafta içerisinde 4 bin 600 kişinin hesabından banka bilgilerine ulaştığı ortaya çıkarıldı.

11 Mart 2015 Çarşamba 01:28
Facebook için virüs uyarısı: VKontakte soygunu






Facebook için virüs uyarısı: VKontakte soygunu

Dünyanın en büyük sosyal ağlarından Facebook için virüs uyarısı yapılıyor. "VKontakte" adlı virüs şimdilik Android işletim sistemi akıllı cep telefonlarından kullanıcıların hesabını ele geçiriyor. VKontakte virüsü konusunda Facebook kullanıcılarını uyaran Kaspersky Lab uzmanları cep telefonu kullanıcılarını hedef alan saldırılara karşı önlem almasını istiyor.

Rusya, Kazakistan ve Ukrayna'da hızla yayılan yeni virüsün kaynağı henüz bilmiyor. VKontakte virüsü bulaşan Facebook kullanıcılarının kredi kartları ve banka hesap bilgilerine kadar ulaşabilecek yeteneğe sahip bir bot olduğunu belirten uzmanlar "Bankaların CAPTCHA duvarını aşabilen, kurbanları adına oturum açan virüs şimdiye kadar 4 bin 600 kişinin hesabını ele geçirdi" uyarısında bulundu.

Virüs Android kullanıcıları popüler uygulamaların ücretsiz ya da krılmış sürümlerini indirmeye davet ederek kurbanlarını cezbettiğini belirten Kaspersky Lab uzmanları geçtiğimiz ocak ayında en 12 milyon kişinin benzer yöntemlerle soyulduğunu belirterek sosyal ağ kullanıcılarının özellikle akıllı telefonlarla daha dikkatli olmasını istiyor.

Telefonlar üzerinden yayılan virüslerle elde edilen kişisel bilgiler internet ortamında çetelere satılabiliyor. Kişisel bilgiler üzerinden bankaların veri tabanlarına sızmayı başaran hacker çetelerinin geçtiğimiz yılın sonunda İngiliz Barclays Bankası mudilerinin hesaplarını boşalttığı biliniyor.


Son Güncelleme: 11.03.2015 01:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.