Galaxy S5'lerde büyük hata: Sinyal yetersiz!

Samsung Galaxy S5 için yapılan son testlerde uzmanları şoke eden hata ortaya çıktı. Galaxy S5'lerin diğer Galxy serisi Samsung cihazlara oranla baz istasyonlarından yüzde 20'ye yakın düşük sinyal aldığı görüldü. Uzmanlar sinyal zayıfladıkça Galaxy'lerde pil tükenme hızının da arttığına işaret ediyor.

22 Aralık 2014 Pazartesi 02:31
Galaxy S5'lerde büyük hata: Sinyal yetersiz!






Galaxy S5'lerde büyük hata: Sinyal yetersiz!

Samsung Galaxy S5 için yapılan son testlerde uzmanları şoke eden hata ortaya çıktı. Rusya'da yapılan testlerde Galaxy S5'lerin diğer Galaxy serisi Samsung cihazlara oranla baz istasyonlarından yüzde 20'ye yakın düşük sinyal aldığı görüldü. Uzmanlar düşük sinyalin daha çabuk pil tükettiğini söylüyor.

Aynı sim kartları takılarak, aynı baz istasyonları ve aynı GSM şebekesinde yapılan testler Rus bilişim uzmanlarını da şaşkına çevirdi. Mail.Ru teknoloji servisinin testlerinde tasarım harikası olarak nitelendirilen telefonlarda görülen sinyal karmaşasına plastik kapakların neden olabileceği ileri sürülüyor.



Galaxy A3, Galaxy A5 ve Galaxy S5 serisi telefonlar arasında hücresel ağlara erişim sırasında yaşanan farklılığın oldukça yüksek olduğuna işaret eden hücresel dalgalar konusundaki uzmanlığıyla bilinen Nicholas Brandt,  'Tüm plastik kapaklı telefonlarda benzer sorunlar var. Bu sorun mobil şebekelere sahip telefon operatörlerini ciddi şekilde düşündürüyor. Yüzde 19-20 oranındaki sinyal kaybı büyük bir problem olarak görülüyor, şimdilik tüketicilerin bu konuda şikayetleri GSM operatörlerine ulaşmaması sorunun ciddiyetini örtmüyor' değerlendirmesini yaptı.

ZAYIF SİNYAL PİLİ DAHA ERKEN BİTİRİYOR

Nicholas Brandt,
zayıf sinyallerin plastik kapaklı Galaxy S5 gibi diğer cihazların pil kullanım sürelerini büyük ölçüde düşürdüğünü belirterek  Galaxy A5 ve A3'e konulan  2300 mAh ve 1900 mAh, tipi uzun ömürlü pillerin akıllaca bir seçim olduğunu dile getiriyor.
Güney Kore teknoloji devi Samsung'un amiral gemisi olarak bilinen Galaxy S5'lerde görülen sorunun çözümü için her hangi bir öneri bulunmuyor.
Hi-Tech.Mail.Ru 'da yayınlanan test sonuçlarında aynı koşullarda SIM kartı aynı operatör ve Galaxy serisinde A3, A5 ve S5 ler ile yapılan testlerde ortalama yüzde 16 ile yüzde 20 arasında bir sinyal kaybını gözlemlendiği bilgisi yer alıyor.
Son Güncelleme: 22.12.2014 02:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.