Gmail şifreleri kırıldı, 5 milyon mail adresi hacklendi

Gooogle 'Dünyanın en güvenli algoritmasıyla koruyoruz' dediği Gmail hesapları Rus hackerlar tarafından darma dağın edildi

12 Eylül 2014 Cuma 00:57
Gmail şifreleri kırıldı, 5 milyon mail adresi hacklendi







Gmail şifreleri kırıldı, 5 milyon mail adresi hacklendi


Google'in başı şifre kırıcılarla dertte. Rus hackerlar dün akşam saatlerinde 5 milyon Gmail kullanıcısının acilen şifrelerini değiştirmesini istedi. Rus forum gruplarında örgütlenen çok sayıda kullanıcının paylaşıma açtığı şifreler içinde Türklere ait yüzbinlerce mail hesabı bulunuyor. Aynı forum sitelerinin üyelerine çağrı yapan site yöneticileri 'Gmail hesabı kullananlar şifrelerini gözden geçirsin, güçlü şifreler oluşturmanızı tavsiye ederiz, mümkünse SMS servisini kullanın. Hala Yandex'e geçmedeyseniz sevgiliniz tüm yazışmalarınızı ele geçirebilir' gibi mesajlar yayınlıyor.


5 AĞUSTOS'TAN BU YANA HESAPLAR ELE GEÇİRİLMİŞ


Rus hackerların 5 Ağustos'tan bu yana milyonlarca şifreye sahip olduğunu iddia eden dailydot.com sitesi editörü 'Amaçları Gmail kullanıcılarına zarar vermek değil. Şimdiye kadar kimsenin şifresi değiştirilmemiş henüz, Gmail kullanıcılarına da zarar verilmemiş. Ama bunların hiçbiri yapılmayacak anlamı çıkmıyor. Çoğu hacker yakın arkadaşlarına ait bilgilere ulaşmaya çalışıyor. 5 milyon mail adresi veritabanı içinde yüzlerce hesap Google tarafından güvenlik gerekçesiyle askıya alınmış. Olayın ortaya çıkması Google güvenlik sistemlerini büyük ölçüde sarstı' değerlendirmesi yapıyor.
Bitcoin.Ru üzerinden bir başka hacker grubunun ise en az 4.5 milyon Mail.ru hesabını devre dışı bıraktığı, Yandex hesapları içinde ise en az 1.3 milyon kişinin şifrelerinin ele geçirildiği iddia ediliyor.

Son Güncelleme: 12.09.2014 01:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.