Ingame artık her yerde

Ingame Group dünyaya açılacak,özellikle Türkiye pazarına hızlı giriş yapan Ingame gurubu dünya'da ne gibi tepkiler alacak

21 Temmuz 2014 Pazartesi 19:33
Ingame artık her yerde






Dijital oyun pazarının büyümesine katkıda bulunmak ve Türkiye'den dünyaya açılacak oyunlar geliştirmek vizyonuyla yola çıkan Ingame Group'un yatırımları, şirketin geliştirdiği oyunlar ve hedefleri İstanbul'da Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel'de yapılan bir basın toplantısıyla paylaşıldı. Toplantıda konuşan Ingame Group kurucuları, 3 yılda 100 milyon oyuncuya ulaşmayı hedeflediklerini, aynı sürede sektöre 10 milyon dolar yatırım yapmayı planladıklarını açıkladılar. 

Toplantıda konuşan InGame Group sözcülerinden Tuncay Büyükoğlu şunları söyledi: 

"Biz yerli üretim oyunlarımızla oyun pazarının büyüme hızını artırmak, sektöre dinamizm kazandırmak istiyoruz. Türkiye oyun pazarı ile birlikte, Türk dizilerinin yoğun olarak izlendiği ülkelerde de büyümek öncelikli hedeflerimizden biri."

Büyüyen dijital oyun endüstrisine yatırımlarla ve inovasyonla katkıda bulunmayı hedefleyen Ingame Group, milyonlarca oyuncuya eğlence üretmek için faaliyetlerine başladı. Sadece Türkiye'de değil, farklı coğrafyalarda da büyümeyi hedefleyen Ingame Group'un bünyesinde çeşitli oyun stüdyoları ve bir oyun yayın firması yer alıyor. 

2012 yılında oyun, iletişim ve finans sektörlerinde deneyim sahibi olan dört yatırımcı; Tuncay Büyükoğlu, Özgür Soner, Burak Gözalan ve Genco Alp tarafından ilk adımları atılan Ingame Group, 2014 yılından itibaren yeni yatırımcıların da desteğini alarak hızlı bir şekilde kuruluş sürecini tamamladı. Bugüne kadar yatırımcılar arasında bulunan Paul Doany, Orkun Tekin, Orkun Samioğlu, Zafer Öztürk, Kerim Eren, Cem Bülent Erdoğan gibi isimler Ingame Group'a destek verdi.

Basın toplantısında konuşan Ingame Group kurucu ortaklarından Tuncay Büyükoğlu, milyonlarca oyuncu için eğlence üreten fabrikalar kurmak vizyonuyla yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi:

"Hedefimiz 3 yılda 100 milyon oyuncuya dokunuyor olmak ve 100 milyon dolar gelir elde ediyor olmak. İki yıl içinde 2 milyon dolara yakın yatırım yaptık, önümüzdeki 3 yıl içinde 10 milyon dolar yatırım yapmış olmayı planlıyoruz."

OYUN PAZARI 2015'TE 100 MİLYAR DOLAR CİROYU ZORLAYACAK

Tuncay Büyükoğlu, dünya oyun pazarı hakkında da bilgiler verdi: 

"Newzoo tarafından açıklanan 2013 Küresel Oyun Pazarı Raporu'na göre 2013 yılında 1 milyar 231 milyon oyuncusu olan dünya oyun pazarı, müzik ve sinema sektörlerinin toplamını geçerek 90 milyar dolar seviyesine çıktı. 2014 yılının ilk 6 ayında, dünya oyun sektöründe birleşme ve satın almalar 5 milyar doları geçti. Oyun pazarı 2015'te 100 milyar dolar ciroyu zorlayacak." 

"YERLİ ÜRETİM OYUNLARLA SEKTÖRE DİNAMİZM KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Tuncay Büyükoğlu, Türkiye oyun pazarı hakkında ise şunları söyledi: 

"Türkiye oyun pazarının toplam 400 milyon dolar seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Türkiye pazarı %10'luk bir hızla büyüyor. 25 milyon oyuncusu sayısına ulaşmış bir ülke olarak daha hızlı büyümemiz gerekiyor. İstediğimiz seviyelere yerli içeriğin çoğalmasıyla gelebileceğiz. İşte biz de Ingame Group olarak yerli içeriklerle sektöre dinamizm ve derinlik kazandırmayı hedefliyoruz. Şu an odağımızda casual, online oynan oyunlar ve mobil oyunlar var. Zamanla konsol oyunlar dahil tüm platformlarda oyunlar üretiyor ve yayınlıyor olacağız."

HEDEF; TÜRK DİZİLERİNİN YOĞUN OLARAK İZLENDİĞİ ÜLKELER

Ingame Group, yatırımlarının önemli bir bölümünü oyun geliştirmeye ayırarak, kaliteli yerli oyun içeriği konusunda da önemli bir boşluğu doldurmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin turistik farklı noktalarında içeriği ve tasarımı ile dikkat çeken MMO oyunu (çok oyunculu çevrimiçi oyun) "Zula" başta olmak üzere, oyun severlere tutkuyla oynayacakları yeni oyunlar sunacak olan Ingame Group, Türk kültüründen ilham alan içeriklerle dünya oyun pazarlarına entegre olmayı hedefliyor. Ingame Group'un yurtdışı projeksiyonunda, öncelikli olarak Türk dizilerinin yoğun olarak izlendiği ülkelerde faaliyet göstermek yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.