İşte iPhone 6 ve fiyatı!

Apple'ın sayısız kez fotoğrafı internete düşen; ancak gerçek fotoğrafının hangisi olduğu anlaşılmayan telefonu iPhone 6 lansmanı başladı

09 Eylül 2014 Salı 22:54
İşte iPhone 6  ve fiyatı!






Şirketin CEO'su Tim Cook'un da katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlikte iPhone 6 görücüye çıktı.Apple CEO'su Tim Cook açılış konuşmasında "Vizyonuyla görüntüsüyle iPhone hep öteye gitti. Bugün biz burada en büyük en yeni iPhone'u tanıtıyoruz." dedi.

 iPhone 6 ve iPhone 6 Plus adıyla tanıtılan iki yeni cihaz Apple'ın ürettiği en ince cihazlar olarak tarihe geçti. iPhone, 9 ülkede 19 Eylül'de satışa çıkıyor. Yılsonuna kadar 115 ülkede iPhone 6 alınabilecek.
 
Bu sırada ekranlarda ilk iPhone 6 görüntüleri de yayınlandı. Beklendiği gibi iPhone 6 iki farklı ölçüde piyasaya sürülecek. Sızan bilgilerde yer aldığı gibi iPhone 6 4.7 inç ekrana, iPhone 6 Plus ise 5.5 inç ekrana sahip olacak.
 
İŞTE FİYATI 
ABD için 2 senelik kontratlı olarak açıklanan ilk fiyatlar ise şöyle...
16 GB iPhone 6: 199 dolar
32 GB iPhone 6: 299 dolar
128 GB iPhone 6: 399 dolar
iPhone 6 Plus'ın 16 GB'lık modelinin fiyatı ise 299 dolardan başlıyor. 9 ülkeye siparişler 19 Eylül'de başlanacak. Ön siparişler 12 Eylül'de alınacak. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus bu yılın sonuna kadar 115 ülkede satışa sunulmuş olacak.
16 GB iPhone 6 Plus: 299 dolar
32 GB iPhone 6 Plus: 399 dolar
128 GB iPhone 6 Plus: 499 dolar
Apple sunumda beklendiği gibi akıllı saati Apple Watch'u da tanıttı.
 
Apple CEO'su Tim Cook yeni iPhone 6'ların ürettikleri en ince telefon olduğunu söyledi.Yeni jenerasyon iPhone'ların ekranında Retina HD görüntü teknolojisi kullanılıyor.  iPhone 6 Plus yani geniş ekranlı iPhone modeli 7.1 mm, iPhone 6 ise 6.9 mm inceliğinde...
 
Yeni iPhone'larda A8 isimli yeni ve gelişmiş bir işlemci kullanılıyor. Böylece mevcut iPhone'lara kıyasla yeni iPhone'lar neredeyse yüzde 50 oranında daha hızlı çalışıyor.

TANITIM İÇİN REKOR KIRDI

iPhone 6 kredi kartı oldu

Sonunda bugün resmi tanıtımı yapıldı. Amerika'da binlerce meraklısının kuyruk oluşturduğu ilk iPhone 6 telefonları 750 dolara kadar müşteri buldu. ilk Apple, tüm dünyanın merakla beklediği son ürünü iPhone 6’yı canlı yayında tanıttı. iPhone 6'yla ilgili merak edilen tüm sorular bu akşam cevap buldu.

Apple'ın bir yıldır beklenen dev etkinliği başladı. Şirketin CEO'su Tim Cook'un da katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlikte iPhone 6 görücüye çıktı. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus adıyla tanıtılan iki yeni cihaz Apple'ın ürettiği en ince cihazlar olarak tarihe geçti.

İŞTE İPHONE 6'DAN FOTOĞRAFLAR

Apple'ın sayısız kez fotoğrafı internete düşen; ancak gerçek fotoğrafının hangisi olduğu anlaşılmayan telefonu iPhone 6 lansmanı yapıldı. Apple CEO'su Tim Cook açılış konuşmasında "Vizyonuyla görüntüsüyle iPhone hep öteye gitti. Bugün biz burada en büyük en yeni iPhone'u tanıtıyoruz." dedi.

Bu sırada ekranlarda ilk iPhone 6 görüntüleri de yayınlandı. Beklendiği gibi iPhone 6 iki farklı ölçüde piyasaya sürülecek. Sızan bilgilerde yer aldığı gibi iPhone 6 4.7 inç ekrana, iPhone 6 Plus ise 5.5 inç ekrana sahip olacak.
 
Apple CEO'su Tim Cook yeni iPhone 6'ların ürettikleri en ince telefon olduğunu söyledi.Yeni jenerasyon iPhone'ların ekranında Retina HD görüntü teknolojisi kullanılıyor.  iPhone 6 Plus yani geniş ekranlı iPhone modeli 7.1 mm, iPhone 6 ise 6.9 mm inceliğinde...
 
İki modelde de yeni A8 işlemci görev yapıyor. 64 bit desteğine sahip olan ve 20nm üretim sürecinden çıkan yeni işlemci A7'den fiziksel olarak %13 daha küçükmüş. Buna rağmen performansının %25 daha yüksek olduğu açıklandı. Ayrıca %50'ye kadar daha tasarruflu olacağı söyleniyor. Bu iyi haber ama ne kadar gerçekçi olduğunu telefonlar piyasaya çıktığında göreceğiz. A8 işlemciye, sensörleri kontrol eden M8 işlemcisi de yardım ediyor.

iPhone'lar artık yatay ekranda da kullanılabilecek. Tıpkı küçük iPhone ekranlarını genişçe iPad formatında kullanmak gibi... Yani ana iPhone ekranındayken telefonunu yatay forma getirdiğinizde artık cihazı geniş ekran olarak yatay formatta kullanabileceksiniz.
 
Halihazırda uygulama geliştiricileri iPhone 6 için oyun yapmaya çoktan başladılar bile. Super Evil Megacorp. isimli şirket de bunlardan biri... Tıpkı oyun konsolunda oyun oynar gibi iPhone üzerinden oyun oynama deneyimi yaşayacaksınız.
 
WIFI İLE TELEFON ARAMA
 
Yeni iPhone'larda bulunan M8 hareket işlemcisi sayesinde artık bisiklete binerken veya koşu yaparken kayıt tutabilecek ve kat ettiğiniz mesafeyi anbean görebileceksiniz.
 
Bunun dışında WiFi üzerinden artık telefon aramaları yapmak da mümkün. WiFi ağından kopmanız durumunda ise normal hücresel ağ üzerinden telefon görüşmesine devam edebileceksiniz.
 
iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ta 8 megapiksel dahili kamera bulunuyor. iPhone 5S'e kıyasla daha yeni bir sensöre sahip olan yeni iPhone modellerinde iki kat daha hızlı odaklama yapabiliyorsunuz.

Apple iPhone 6'yı tanıtacağı etkinlikte büyük ekranlı telefon dönemini de ilk kez açtı. Bugüne kadar ürettiği en büyük ekran inç boyutundayken bu akşam Apple'ın iPhone 6'nın 4.7 ve 5.5 inç olarak farklı iki versiyonunu beklendiği gibi tanıttı.

Şirket, özellikle 5.5 inçlik iPhone 6 modeliyle ‘phablet’ segmenti için ilk adımı da atmış olacak ve bu alanın lideri Samsung ile rekabet cephesini genişletecek.

İddialara göre 4.7 inçlik iPhone 649 dolardan, 5.5 inçlik model ise 749 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Kredi kartı gibi kullanılabilecek

Birkaç yıl önce piyasaya giren NFC özelliği, birçok farklı cihazda yerini almış durumda. Ülkemizde de NFC’ye destek veren cihazları kullanabileceğiniz işlemler mevcut. Ancak yaygın bir cihaz olmasına rağmen iPhone sahipleri, Apple NFC desteği sunmadığı için bu avantajlardan faydalanamıyordu.

Yeni iPhone’larla birlikte bu durum değişiyor. Apple, bugün iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta kullanılabilecek olan Apple Pay özelliğini duyurdu. Apple Pay, basitçe yakın alan iletişimi yani NFC kullanan bir sistem. Bir ödeme yapmak istediğinizde temazsız kredi kartı yerine telefonunuzu kullanarak ödeme yapmanız mümkün olacak.

Apple, hem süreci hızlandırmak hem de güvenliği sağlamak için TouchID’yi kullanıyor. Yani ödeme yaparken şifre girmenize gerek kalmıyor. Parmak izinizi okutarak ödemeyi onaylayabiliyorsunuz. Güvenlik kodları cihaz içerisindeki özel bir donanımla şifreleniyor ve cihaz içerisinde saklanıyor. Dolayısıyla Apple ile paylaşılmıyor.Ayrıca Apple Pay’i e-ticaret alışverişlerinde kullanmanız da mümkün olabilecek.Apple şimdiden Amerika’daki birçok işletme ile işbirliğine gitmiş. Bakalım Türkiye’de hangi bankalar ve hangi markalar bu sisteme uyum sağlayacak.Apple Pay, eski iPhone’larda kullanılamayacak.
Son Güncelleme: 09.09.2014 23:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.