Lily, Sahibini takip eden uçan kamera

Uçan kamera teknolojisinde çığır açan yenilik. Lily kameralar sahibini takip eden üstelik canlı yayın yapan özelliği ile insansız hava araçları drone teknolojisinde çığır açıyor..

15 Mayıs 2015 Cuma 18:37
Lily, Sahibini takip eden uçan kamera






Meet Lily, Sahibini takip eden uçan kamera

Lily kameralar drone teknolojisinde önemli bir çığır açıyor. Droneler, insansız hava araçları, küçük ve taşınması kolay hava kamera platformlarındaki başdöndürücü yeniliğe bir yenisi daha eklendi. Meet Lily boyutları küçük fakat marifetleri oldukça fazla. Çoğu sporcunun istediği kıvamda özelleklere sahip tasarım harikası bir cihaz. Dört kanatlı Meet Lily gökyüzünde bir kuş gibi sessiz ve sahibinin peşinden uçan özelliğiyle sektörde adeta devrim yarattı.

FIRLAT, ÖZGÜR BIRAK VE KAYDET

Tehlikeli uçurumlarda, gizemli akarsularda, yalçın zirvelerde selfie çubuklarıyla büyük risk alan macera tutkunları artık gökyüzünde kendisini takip eden bir kamera ile geniş açı video kayıtları yapabilecek, diledikleri anda fotoğraflarını da yine gökyüzünden çekebilecekler. Meet Lilly yüksek çözünürlülüklü video kaydı yapabilen ve sahibini takip eden ilk drone olarak kayıtlara geçmeyi başardı.

LİLY DRONE KAMERA İÇİN ÖN SİPARİŞ TOPLUYOR

Poly Karbon fırçalanmış alüminyum gövdeye sahip Lily Berkly Robot Labaratuvarında 2013 yılında test uçuşlarını tamamladı. Ticari marka olarak tüketiciye ulaşması için oldukça zorlu bir sürecten geçen Lily iki ayrı sistemle satışa sunuldu. Şimdilik resmi sitesinde ön sipariş toplayan Lily 499 ve 519 dolarlık farklı sürümlere sahip. Aralarında yükseklik ve menzil farkı bulunan iki sistemin video kayıt kalitelerinde küçük farklar var.

20 DAKİKA HAVADA KALABİLİYOR

499 Dolar'dan satılan Lily kamerda 1080p 60 fps video özelliğine sahip, 12 MP fotoğraf çekiyor. 519 dolara satılan gelişmiş versiyonu ile arasında 120 FPS'lik görüntü farkı var

Barometre, Magnetometre, GPS, Ön ve Alt kamera ile cep telefonlarına görüntüyü canlı yayın olarak ta gönderebiliyor. 4 GB'lik harici belleğe sahip Lily Kamera sadece 1.3 Kğ ağırlığında. 20 dakika boyunca havada kalabilen Lily kameralar iki saatte şarj edilebilen 5A dahili lityum iyon pilleriyle geliyor. 100 metre yüksekliğe kadar tırmanabilen Lily dronelerin uçuş süresinin uzatılması için çalışmalar sürüyor. Görüntüleri çevreden gelen seslerle kaydeden Lily için herhangi bir kurulum gerekmiyor. Su geçirmez özelliği sayesinde zorlu hava koşullarında bile kolayca sahibini takip eden Lily'nin kameresı sahibine odakla kayıt yapıyor. Piyasaya çıkış tarihi olarak Şubat 2016 tarihi verilse de, şimdiden yüzlerce teknoloji meraklısının ön siparişte bulunduğu bildiriliyor..   iyigunler.net

Son Güncelleme: 15.05.2015 18:43
Anahtar Kelimeler:
Meet LilyLily Kamera
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.