Mobil telefon kullananların yarısı parola kullanmıyor

Kullanıcıların yarısı mobil cihazlarında parola kullanmıyor, bu da hırsızların işine geliyor... Sinir bozucu bulduğumuz çoğu parola gerektiren uygulamalar için uzmanından uyarı geldi.

28 Haziran 2018 Perşembe 11:17
Mobil telefon kullananların yarısı parola kullanmıyor






Mobil telefon kullananların yarısı parola kullanmıyor

Türkiye'de kullanıcıların neredeyse yarısı (yüzde 46) mobil cihazlarını koruma altına almıyor ve yalnızca yüzde 22'si hırsızlığa karşı çözümler kullanıyor. Bir akıllı telefon çalan hırsızlar bu sayede umduklarından daha fazlasına sahip olabiliyor. İnsanların cihazlarını ve bunların içindeki miktarı sürekli artan değerli verileri herkesin ulaşabileceği şekilde bıraktığını tespit eden Kaspersky Lab, bu önemli konuya dikkat çekiyor.

Günümüzde çoğu insan internetteki işlerini halletmek için mobil cihazlarını kullanıyor. Bu nedenle, bu cihazları çaldırmak eskisine göre potansiyel olarak çok daha zararlı ve sinir bozucu olabiliyor. Örneğin, 2017'de Türkiye'de kullanıcıların yüzde 78'i akıllı telefonundan düzenli olarak internete bağlanıyor (2016'da bu oran yüzde 75). İnternet için düzenli olarak tablet kullananların oranı ise yüzde 29'a ulaşıyor.

İnternet erişimi için sıkça kullanılan bu cihazlarda birçok farklı değerli veri saklanıyor ve bu veriler başka yerlere gönderiliyor. Örneğin, Türkiye'de akıllı telefonunu internet bankacılığı için kullananların oranı yüzde 57. İnternet bankacılığı ile değerli finansal bilgilere erişim sağlanıyor. Türkiye'de ayrıca kullanıcıların yüzde 69'u akıllı telefonunu kişisel e-posta hesaplarına erişim, yine yüzde 69'luk bir kesim de sosyal medya faaliyetleri için kullanıyor. Bunların her ikisi de çok fazla hassas veri içeren faaliyetler.

Mobil cihazlarında bu kadar fazla değerli veri taşıyor olmak insanların dikkatli olmasını sağlamıyor. Türkiye'de kullanıcıların yüzde 54'ü mobil cihazlarını parolayla koruyor. İzinsiz erişimi önlemek için dosya ve klasörlerini şifreleyenlerin oranı ise yalnızca yüzde 14. Bu cihazlar kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde, kişisel hesaplardan fotoğraflara, mesajlara ve hatta finansal bilgilere kadar birçok veri başkalarının kullanımına sunulmuş oluyor.

Parola korumalı cihazları kaybetmek bile ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Örneğin, Türkiye'de kullanıcıların yüzde 49'u verilerini yedekliyor ve yüzde 46'sı mobil cihazlarındaki hırsızlığa karşı özellikleri kullanıyor. Bu da cihazlarını kaybedenlerin kendi kişisel bilgilerine ve hesaplarına erişmekte zorlanacağı anlamına geliyor.

Kaspersky Lab Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Dmitry Aleshin konu hakkında şunları söylüyor: "İnternete bağlanabilen cihazlarımızı çok seviyoruz çünkü bize istediğimiz yerde ve anda önemli bilgilere erişme imkanı sunuyorlar. Bunlar suçluların ele geçirmek istediği değerli cihazlar. Çalınan her iki telefondan birinin parola korumasının olmaması da suçluların işini kolaylaştırıyor. Cihazlarını ve içindeki verileri korumak isteyenlerin yapabileceği çok basit şeyler var. Parola koruması ve hırsızlığa karşı koruma özelliklerine sahip bir güvenlik çözümü kullanarak kişisel bilgilerinizin, fotoğraflarınızın ve hesaplarınızın kaybolmasını ve istenmeyen şekilde kullanılmasını engelleyebilirsiniz."

Kaspersky Internet Security for Android kullanıcıların mobil cihazlarını korumalarına yardımcı olmak için tasarlandı. Kullanıcıları cihazlarını parola ile korumaya teşvik eden çözüm, hırsızlık, zararlı yazılım veya meraklı gözlerle bakan yabancılar gibi çevrim içi ve çevrim dışı tehditlere karşı güvenlik sağlıyor.

Kaspersky Lab Hakkında

Kaspersky Lab, 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren küresel bir siber güvenlik şirketidir. Kaspersky Lab'in derin tehdit zekâsı ve güvenlik uzmanlığı dünyanın dört bir yanındaki işletmelerin, kritik altyapıların, hükümetlerin ve tüketicilerin korunması için sürekli yeni nesil güvenlik çözümlerine ve hizmetlerine dönüşmektedir. Şirketin kapsamlı güvenlik portföyüne, lider uç nokta koruması ve gelişen karmaşık dijital tehditlerle mücadele eden bir dizi özelleştirilmiş güvenlik çözümleri de dâhildir. 400 milyonu aşkın kullanıcı Kaspersky Lab teknolojileri ile korunmaktadır ve 270 bin kurumsal müşterinin kendileri için en önemli şeyleri korumalarına yardımcı olmaktayız.

Son Güncelleme: 30.06.2018 21:23
Anahtar Kelimeler:
Kaspersky Lab
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.