Rus askeri uzmanlardan Mehmeçik için konum uyarısı

Afrin operasyonu sırasında Mehmetçiğin sosyal medyayı yoğun olarak kullanmasına dikkat çeken Rus uzmanlar özellikle Instegram üzerinden konum bırakarak ilerleyen birliklerin harekat tarzının büyük risk aldığı uyarısında bulundu.

30 Ocak 2018 Salı 22:02
Rus askeri uzmanlardan Mehmeçik için konum uyarısı






Rus askeri uzmanlardan Mehmeçik için konum uyarısı

Terör örgütlerine yönelik Afrin çevresinde devam eden operasyonlarda, Türk askerinin sosyal medyada konum bırakarak ilerleyişi, Rus uzmanların dikkatini çekti. TSK'nın harekat bölgesinde ilerleme tarzını askerlerin attığı konumlarla düşmanca sızmalara açık verdiği uyarısında bulunuldu. Sputnik News Türkçe'de yer alan habere göre hassa askeri hareketlerin ciddi şekilde tehlimeye girebileceği belirtiliyor.


TSK'nin 20 Ocak tarihinde Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerin bulundukları yerle ilgili Instagram'dan coğrafi etiketleme yaptığına dikkat çeken RT, bu yüzden rotalarının kolaylıkla takip edildiği ve hassas askeri enformasyonun tehlikeye girdiği uyarısı yaptı.


RT Digital'in yaptığı araştırmadan, Türkiye'nin Kilis ve Reyhanlı gibi sınır bölgelerinden Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesine hareket eden askerlerin, Instagram'da video ve görüntü paylaşırken bulundukları yerle ilgili açıkça coğrafi etiketleme yaptığı ortaya çıktı. Etiketlenen yerler Reyhanlı ve Kilis'den Afrin ve Azez'e dek uzanıyor.

RT Digital'in incelediği paylaşımlarda kamuflaj üniformalı askerler tankların hareketlerini ve topçu ateşlerini kaydederken görülüyor.

Kamuya açık bu paylaşımlar askeri harekatın rotasını herkes için takip edilebilir hale getiriyor.

RT Digital'in analizine göre Türk askerleri için en popüler coğrafi etiket haline gelen Afrin'den bu şekilde Instagram paylaşımları özellikle 21 Ocak'ta tavan yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.