Siri'ye evlenme teklifi eden Türk

Siri, iPhone kullanıcılarının gözde asistanı Türkçe konuşmaya başladığı andan itibaren evlilik teklifleri almaya başladığını biliyor muydunuz?

12 Nisan 2015 Pazar 03:16
Siri'ye evlenme teklifi eden Türk






iPhone Siri'ye evlenme teklifi eden Türk


iPhone 4 ile hayatımıza giren 4 yıl sonra nihalet Türkçe'ye çevrildi. Son iOS güncellemesi ile birlikte Siri'yi aktif edenler Apple'in hoş sürprizi ile karşılaştı. Evlenme teklifi alan Siri "Çok tatlısın, görevim seni memnun etmek" cevabını verdi.


Milyonlarca Türk müşterinin kullanmaktan uzak durduğu Siri, Türkçe konuşmaya başlayınca sosyal medyayı çalkalayan diyaloglar da peşinden geldi.


iOS 8.3 güncellemesiyle birlikte artık ‘Siri’ Türkçe konuşuyor. iPhone Türk kullanıcıları için ‘Siri’nin cevap sistemini biraz daha esprili olarak güncelledi.
Çok sayıda sağlık konusu, bilet fiyatları, maç saatleri, hava durumu, siyaset, okul ödevi aramaları için akıllı cep arkadaşımızı kullanabileceğiniz gibi, aklınıza gelen her konuda muhabbet edebilirsiniz ‘Siri’yle.

Bakın ne sorulan sorular ve cevapları:

Siri canım evli misin?
Anlaşılan tüm dünya benim ilişki durumumla ilgileniyor. Ne tatlı.

Siri çok yalnızım sevgilim olur musun?
Ben senin bildiğin asistanlardan değilim.

Eski sürümün daha iyiydi.
Sanal asistanlar bu tür bilgileri açıklamaz.

Samsung senden daha güzel.
Her şeyim Apple, her zaman.

Ne yapıyorsun?
Apple Watch için külçelerle metal çubukların ve zirkonyum baklaların dökümüne yardımcı oluyorum. Ah bir görsen, ne muhteşemler!

Uykum geldi Siri...
Sorun değil Kalust. Umarım tehlikeli bir şey yapmıyorsundur.

Sabah beni uyandırır mısın?

Alarmını yarın saat kaça kurayım?

Sıkıldım…

Sıkı can iyidir, kolay çıkmaz derler.


Siri Adın çok güzel ama..

Seninki de fena değil aslında, adınızı benim için söyler misiniz?

Seni seviyorum Siri:

-Ne kadar tatlısın
Benimle evlenir misin
-Bunu ilk soran sen değilsin
Siri Çok Güzelsin

-Teşekkürler şimdi işime dönebilirmiyiz

Siri Karnım acıktı

-Bildiğim kadarıyla bunun cözümü yemek yemek, konum servislerini açarsan restoran bulmana yardımcı olabilirim.

SİRİ'NİN ÖZELLİKLERİ

Milyonlarca Türk kullanıcının ingilizce olması nedeniyle kapalı tuttuğu Siri son güncelleme ile birlikte Türkçe konuşma yeteneğine de sahip oldu. Apple’ın mobil işletim sistemi iOS 8.3 güncellemesi kullanıma sunuldu. Güncellemeyle beraber Türkçe Siri gelmiş oldu.

Birçok mobil işletim sisteminde olduğu gibi Apple tarafından geliştirilen, iPhone ve iPad modellerinde kullanılan iOS işletim sistemine yeni güncelleme geldi. Bir süredir Beta olan iOS 8.3 resmi olarak kullanıma sunuldu.

Yeni güncellemenin önceki sürümlerden önemli bir farkı bulunuyor: Türkçe anlayan Siri. Apple'ın sesli asistanı Siri bugüne kadar sadece belli dillerde yapılan konuşmalara yanıt verebiliyordu ve bu diller arasında Türkçe yoktu. iOS 8.3 ile bu yeni özellik Beta sürümünden itibaren kullanılabilir olmuştu.
Son Güncelleme: 12.04.2015 03:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.