Youtube ve Twitter için TTnet oyunu

TTnet ve diğer servis sağlayıcılar DNS'leri değiştiren milyonlyarca internet kullanıcısını bilinmeyen adreslere yönlendiriyor..

31 Mart 2014 Pazartesi 22:16
Youtube ve Twitter için TTnet oyunu






TTnet youtube için DNS'leri yönlendirmiş

Youtube giriş için DNS ayarlarını değiştirenlere kötü haber. Youtube ve Twitter yasağının devam etmesi tartışmaları sürerken, çok sayıda internet kullanıcısının DNS ayarlarını değiştirerek erişebildiği sosyal medya mecralarına giriş yöntemlerine uygulanan engel sert tepkilere neden oldu. Google Türkiye'de servis sağlayıcılarının DNS yönlendirme iddialarını doğruladı. TTnet ve diğer Servis Sağlayıcılarından bu konuda hiç bir açıklama yok. Durum aslında tam bir skandal. Üstelik bu konuda TTnet'in dosyası oldukça kabarık
GOOGLE : MALESEF DOĞRU
Türkiye'de erişim sağlayıcıların DNS yönlendirmesi yaptığı iddaları tarafından ilk kez Google doğruladı.

Türkiye’de Twitter ve YouTube sitelerine erişim yasağı devam ediyor. Hafta sonunda erişim sağlayıcıların DNS yönlendirmesi yaptığı iddialarını Google doğruladı.

Erişim yasağının başlamasıyla birlikte birçok internet kullanıcısı Twitter ve Youtube’e girebilmek için Google DNS kullanmaya başlamıştı. Erişim sağlayıcılarının Türkiye’den bağlanan kullanıcıları Google DNS gibi gözüken farklı sunuculara yönlendirme yaptığı öne sürüldü.

Google, yaptığı açıklamada iddiaları doğrulayarak, “Türkiye’deki erişim sağlayıcıları muhtemelen kullanıcıları takip etmek için Google DNS kılığına giriyor. Birçok güvenilir kaynaktan aldığımız raporlara ve kendi ekibimizin yaptığı araştırma sonucu Google DNS’in önüne geçilmeye çalışıldığını doğruladık” ifadelerini kullandı.

DNS Spoofing olarak adlandırılan bu uygulamada erişim sağlayıcılar, kullanıcıların internetteki sorgulamalarının arasına girerek onları istedikleri içeriğe yönlendirebiliyor. Kullanıcılar Google’dan hizmet aldıklarını düşünürken, Türk erişim sağlayıcılarından hizmet alıyor. Bu uygulama, siber suçluların kullandığı bir yöntem olarak bilinirken, birçok kişisel veriler açığa çıkabiliyor.

Erişim sağlayıcılar ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan iddialara bir açıklama gelmedi.

TTNET BUNU DAHA ÖNCE DE YAPIYORDU

DNS yönlendirme iddialarının odağındaki kurum olan TTNet, daha önce de kullanıcılarını istem dışı reklam sitelerine yönlendiriyordu. Daha çok FireFoks Mozilla tarayıcılarında etkili olan yöntemle TTnet, internete gün içinde ilk kez giren vatandaşları, kendi kampanyalarının reklam mecralarına yönlendirmişti. Tepki çeken bu uygulamalar geçtiğimiz ocak ayına kadar sürdü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.