TÜRKİYE'DE NELER OLUYOR?

 

Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Anayasası ile nasıl oynuyor ve Atatürk Türkiyesine nasıl hükmetmeye çalışıyor? (Tabii ki Atatürk'ten geriye ne kalabildiyse)

Hatırlatmak isterim ki Modern Türkiye Birinci Dünya Savaşından sonra  1923 yılında Atatürk tarafından kuruldu.Kuruluş hareketi de 19 Mayıs 1919'da Mustafa kemal'in Samsun'a çıkması ile başladı.(Bir Karadeniz Limanı).Atatürk Halifeliği İptal etti ve Ve Osmanlı İmparatorluğu yerini Modern Türkiye Cumhuriyetini kurdu ve anayasa ile din'i devlet işlerinden ayırdı.

Bu devlet bugün kendi demokrasileri ile gurur duyan bir çok Avrupa Devletinden de daha demokratik bir devlet oldu. Türkiye kadınlara seçme ve seçilme hakkını 1926'da  bir çok Avrupa ülkesinden evvel verdi. Sadece örnek olarak İsviçre bile Kadınlara seçme ve seçilme hakkını 1946 'da verdi.

Sayın Erdoğan hocası Erbakan önderliğinde  MSP/RP partisi gençlik kolu başkanlığına getirildi .Ve kısa bir tiyatro  oyunu yazarak ideolojisi hakkına adeta bir beyanatta bulunmuş oldu.Oyunun adı MASKOMYAH Masonlar, Komunistler ve Yahudiler.Bu oyuna ve 20ilı yaşlardaki Erdoğan'a göre bu üç Oluşum İslam'ın düşmanı idiler.

Aslına bakacak olursanız kişinin ideolojisinde ve düşüncesinde  bugüne kadar pek bir değişiklik yok. Halen aynı şekilde düşündüğü alenen ortadadır.

Sadece çok daha kaba ve gün geçtikçe gerçek yüzünü  daha açık ve net bir şekilde göstermeye başladı.Güçlendikçe de antisemitik yüzü daha da belirginleşmektedir.

Ne yazık ki İsrail Devleti de  Yahudi kuruluşları da bu kişiyi gerektiği gibi anlamaya  çalışmadılar. Aksine kendisine 2 adet önemli ödül de verdiler.

ADL ve AJC'nin ödüllerinden söz ediyorum.AJC  ödülün iade edilmesini talep etti.Kendisi de kabul etti. Hatta alsınlar ödüllerini  Başlarına çalsınlar diyerek (aslında  başka bir şey dediğinden adım gibi eminim ama basında bu şekli ile yazılamayacağı için bu şekli yazıldı...) Ödül fiilen iade edildi mi henüz bilmiyorum ama durum bu raddeye geldi.

ADL'nin ödülü geri istemesinin fiilen mümkün ve doğru olmadığını biliyorum çünkü ADL'nin ödülü Erdoğan'ın şahsına verilmiş değil , sadece Sn. Erdoğan eliyle Canları pahasına 2. Dünya Savaşında Yahudileri kurtarmaya çaba göstermiş olan Türk Diplomatların cesaretlerinin onurlandırılması ödülü idi .

ADL 'nin bu konuda yaptığı başka bir  hatayı da hatırlatmadan edemeyeceğim. Soma faciasında  bir vatandaş'a İSRAİL DÖL'ü demesini kınayamamış ve bu konudaki uyarılarıma kulak asmamışlardı. Bu ayıp ile yaşamak zorunda kalacaklardır.

Şimdi 2 gün sonra Sayın Erdoğan Türkiye Cumhurbaşkanı olarak seçilebilecektir.

Şimdi ise Türkiye'de neler olduğunu anlatmaya çalışacağım.

Türkiye anayasası veya en azından seçim usulleri gereğince Cumhurbaşkanlığı adayı olan kişilerin bulundukları devlet görevinden istifa etmeleri gerekmektedir.

Sayın Erdoğan da  Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyduğu anda  Başbakanlık görevinden istifa etmeliydi.

Bunu yapmadı ve yapamadı ve sebepleri aşağıdaki gibidir .

1-Başbakanlığı bıraktığı anda Cumhurbaşkanı olan Sayın Abdullah Gül herhangi bir Türk Vatandaşını  (Milletvekili olmasa da ) atayıp hükümet kurmakla görevlendirme yetki ve görevinde sahiptir. Bu görece en yakın aday ise Sayın Bülent Arınçtır.

 

2- Sayın Erdoğan ise  kontrol edebileceği bir ismin atanmasını ve istediği kişinin Başbakan olmasını istemektedir.Bu şekilde hem devletin başında olacak hemde Hükümeti hatta Partiyi de kontrol edebilecektir. Halbuki Cumhurbaşkanının tamamen tarafsız ve Parti işleri ile ilgili ve de ilintili olmaması gerekmektedir.

 

3- Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı seçileme kadar mevcut görevinden istifa etmeyecektir.Bu şekilde de Sayın GÜL'ün başbakan atamasını ve istemediği birinin gelecek hükümetin başında olmasını engellemiş olacaktır.Bu da  Sayın Abdullah Gül ile Sayın Erdoğan arasındaki çok eski bir rekabetin hesaplaşmanın sonucudur.)Hatta eşler arasında da devam den bir çekişmeyi de ekleyebiliriz).

 

4- Sayın Erdoğan yasaların izin verebildiği son dakikaya kadar görevinin başında kalacaktır. Mevcut yaslar yeterli olmazsa yeni yasa çıkartır nasıl olsa yasa koyucu da kendisidir.

 

5- Kurallara göre  Cumhurbaşkanı seçildikten 5 gün içinde eski Cumhurbaşkanı ile görev devir teslimi yapılması gerekir.Eski Cumhurbaşkanı makamı yeni seçilen Cumhurbaşkanına vermelidir.Peki bu 5 gün içinde neler olabilir?

 

6- Erdoğan bu süre zarfında bile istifa etmeyecek ve Başbakanlık makamını koruyacaktır ki GÜL yeni bir başbakanı atayamasın. 5 gün sonunda Abdullah Gül'ü değiştirecek ve ancak Başbakanlıktan ayrılacaktır. Böylece  Sayın Gül'ün olmadık bir başbakan'ı seçmesini engellemiş olacaktır. Tabii aynı zamanda AKP idaresini de elinde tutmuş olacak.

 

7-Peki Erdoğan'da sonra gelecek Başbakan kimdir? Tabiiki  rulet masasında dolaşan bazı isimler mevcuttur. Ancak duyumlarıma göre ne Ahmet Davutoğlu ne de  Ali Babacan olmayacaktır Başbakan. Erdoğan için en sağlam ismin BİNALİ YILDIRIM olduğu ifade ediliyor Ankara kulislerinde. Tabii ben Nostradamus değilim.

 

8- Peki sonra , bundan Sorna Türkiye kelimenin gerçek anlamı ile ONE MAN SHOW tek adamlık gösteri dönemine girmiş olacaktır.Kendisi hem partiyi , hem devleti hatta bölgeyi de yönetecektir.(eh kendisi öyle arzuluyor tabii)Nasılsa kendisi HAMAS ve IŞİD'in ardındaki adamdır.(Basındaki haberlere göre) Bu tutumun ardındaki ideoloji ise Osmanlı imparatorluğunun yeniden hayata geçirilmesidir.  Bir çok Avrupa gazetesi kendisine Hitler, Mussolini hatta diktatör yakıştırmaları  yapıyor olsalar da ben kendisine Yeni Türk İslam Osmanlı İmparatorluğu  HÜNKAR'ı RECEP  denmesini yeğleyeceğini söylemek isterim. Bana kalırsa ünlü Televizyon

dizisi Muhteşem YÜZYIL'ın fazla etkisinde kaldı. (Muhteşem Süleyman)

 

Bundan böyle Sayın Erdoğan seçilirse (Henüz kesin değil kuşkusuz) Türkiye ve ortadoğu her şeye karışmak isteyen Dünya'ya istikamet vermek isteyen biri ile farklı bir döneme başlamak durumundadır.Bu karışma huyu özellikle İsrail Filistin ilişkilerinde ön plan'a çıkacaktır.Bu ilişkilerde ise çok ama çok fazla para bulunduğunu bu senaryo'nunarkasında da  yeterinden fazla para döndüğünü söylemeye devam edeceğim.Parayı takip ederse olayları daha kolay anlayabiliriz.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.