Ahmet OKUMUŞ
  

 Hepiniz bilirsiniz Ahilik denilince akla esnaf ve sanatkâr gelir. Bununla birlikte yine Ahilik denilince çıraklık, kalfalık ve ustalık aklımızın köşesinde yazılıdır. İşte her yıl Eylül ayının üçüncü haftasında Kırşehir’de düzenlenen törenlerle çıraklık, kalfalık ve ustalık şedi kuşanan Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu şedleri kuşatan Ahi baba konumundaki TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve KİK üyelerini TESK Genel merkezinde ziyaret ederek yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunacak.
    Tabi hepinize burada anlatmaya gerek yok. Esnaf ve sanatkârların en büyük özelliği kendine hizmet eden kişi ve kuruluşu hiçbir zaman unutmazlar.  Pazartesi günü gerçekleşecek olan ziyarette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugüne kadar olduğu gibi bu ziyarette de en üst seviyede ilgi göreceği ve ülke nüfusunun yaklaşık 4 de birini temsil eden bu kesimin desteğini alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Hiç kuşkusuz Ahilik geleneğinden gelen ve kapısı, eli ve gönlü her zaman misafiri en iyi şekilde ağırlamaya yöneliktir. Her zaman ki gibi Başbakan Erdoğan bu ziyarette teveccüh görecek ve bu ziyaretten sonsuz memnun kalacaktır.
    Bu ziyarette Başbakan Erdoğan istediği morali ile ayrılırken esnaf ve sanatkârlar da tabi birçok talepte bulunacaklar. Bunların başında sosyal güvenlik yasasında aksayan yönlerin başında gelen ve emeklilerin maaşlarından kesilen destek primlerinin kaldırılması ve borcunu ödeyemeyenlere yeniden yapılandırma getirilmesi isteği olacaktır. TŞOF kongresinde büyük bir sevgi gösterisi ile ayakta alkışlanan Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın bu kesimi de unutmaması gerekiyor. Özellikle şoför esnafının ve camiasının en büyük beklentisi yetki belgelerinde yeni düzenlemelere gidilmesi ve bu belgelerin kendi kuruluşlarından verilerek hizmet almaları sağlanması olacak.
    Hepiniz bilirsiniz ki küçük esnaf ve sanatkârın en büyük sıkıntısı hiç şüphesiz AVM’lerin kuralsız çoğalmasıdır. İşte bu noktada Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanarak Başbakanlığa gönderilen ve 4 Haziran 2014 tarihinde tarafların görüşlerini bildirdiği ‘perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısı taslağının’ biran önce TBMM’ye sevk edilmesi ve kanunlaşması istenecek. Çünkü bu yasanın kanunlaşması ile kuralsız AVM yapımları duracak, şehirler kuralsız AVM7lerin çoğalmasından kurtaracak. Buna paralel olarak mantar gibi çoğalan AVM’lerin karşısında direnemeyerek kapanmak zorunda kalan küçük esnaf yeni yasa ile hiç şüphesiz ki nefes alacak ve artık işyerini kapatmak yerine bireysel işletmelerin ayakta kalması için yeni gelişmeler olacak. İşte bu ziyarette küçük esnafın içinde bulunduğu durumu anlatan ve acil çözüm bekleyen sorunları da Başbakan recep Tayyip Erdoğan’a iletilecek. Ülkemizin ekonomideki gerçek barometresi olan küçük esnaf ve sanatkârın ayakta kalması için acil tedbirlerin alınması artık kaçınılmazdır. En önemlisi artık AVM’ler kuralsız yayıldıkları için sadece esnaf ve sanatkâra değil kendilerine de zarar veriyor. Bu zararın en asgariye indirilmesi için bu yasanın zaman kaybedilmeden çıkarılması başbakan Erdoğan’dan istenecekler listesinin başında geliyor. Ne diyelim usta gelecek Ahi baba isteyecek. Yıllardır Başbakan Erdoğan’a desteğini esirgemeyen esnaf ve sanatkârlarda bana göre bu taleplerine haklılar. Ama Sayın Erdoğan’ında esnaf camiasını boş çevirmeyeceğine inancım sonsuz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.