VAZGEÇTİN.VAZGEÇTİM.VAZGEÇTİK.

Ve Orhan Gencebay isyan etti.

Rumeli Hisarındaki evinden çıkarken gazetecilere yakalanan büyük üstat  , Boğaz manzaralı evde oturmak çok zor , Köprü trafiği yüzünden arabayla bir yere gidemiyoruz  diyerek dert yandı.

BATSIN BU DÜNYAAAAAAAAAAAAA….. ♪ ♫   ♪♫  

Durumun  çok zor anladım da baba , isyan çıtamızı koyduğumuz yere bir dikkat etsek diyorum . Asgari ücretle 5 boğaz manzaralı  evde oturan adam neye isyan edecek peki ?  

Ama geçer bu kötü günler üzülme emi….Çokta dertliysen şu boğaz manzaralı köprü trafikli evinden vazgeç  gitsin.

VAZGEÇ , GİTSİN

Ne garip bir fiildir değil mi  Vazgeçmek….

Gramer olarak baktığında pozitif anlamlı olsa da her bir tarafından  negatiflik akar. İş , eş , arkadaş  veya sevgili fark etmez ….bir savaşın orta yerinde , en savunmasız anını kollayan benliğinin seni arkandan vurup pes ettirmesidir vazgeçmek. Kabullenmektir , tükenmektir , yol ayrımıdır. 

UFUK çizgisine bakarak , başka bir gemi gelir diye uzak suların akışına göz dikmektir.Hem umudu yitirme halidir , hem de yeni bir umuttur.

Ama  bütün vazgeçişlerin içerisinde bana en çok Frida’nın Diego’dan  vazgeçmesi dokunmuştur.

 Ne demişti Frida , hatırlayan var mı ?

……………….Ama hepsini düşündüğümde senin benden çoktan vazgeçtiğini anladım.İşte bu yüzden ben de senden vazgeçtim.

Ay bu ne yaaa ….çok karamsar oldu.

Durun birde başka bir açıdan bakalım o zaman.

Vazgeçmek bir  tercihtir  aslında  ve her tercih de bir vazgeçiştir.

Her sabah uyandığında hayat bin bir seçeneği dayar burnuna mesela ….İşe gidersen yatakta kalmaktan vazgeçersin , beyaz gömleğini giyersen diğer gömleklerinden vazgeçersin , tost yersen şahane bir omletten vazgeçmiş olabilirsin ,konuşursan susmaktan , susarsan konuşmaktan vazgeçersin ….yani seçtikçe seçersin , seçtikçe vazgeçersin. 

Olay budur , öyle trajik bir durum yoktur.

Yani Orhan Baba , bak o kadar dil döktüm ,  sen de seçimini yap , istersen başka eve taşın gitsin. Arabayla çıkılmıyorsa olmaz çünkü o. Çok zor.

Zaten hep kötü haberler okudum bugün. 

Hülya Koçyiğit de Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları üyesi olarak görevine yetişeyim derken kayıp düşmüş geçen gün  , topuğunu çatlatmış.

Aman biraz dikkat edelim efendim  bastığımız yerlere , görüldüğü üzere yollar kaygan. Neyse olsun vardır her şer de bir hayır . 

Hadi bir de iyi haber vereyim ☺

Yılbaşı ikramiyesi bu yıl 70 milyon olarak belirlenmiş. Yalnız tam bilet 70 lira ona göre. Artık parasız hayal bile kuramadığımız memleketimizde yeni umutlarımızı 29 Kasımdan itibaren satın almaya başlayabiliriz. Gözümüz aydın olsun. Şansımız bol olsun.

Bihter Bangı

Bodrum 2018

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.