Vodafone internet ile disconnected rekoru kırın

Reklam kampanyalarına sakın kanmayın. Türkiye'nin internet omurgasını tekelinde bulunduran Türk Telekom, diğer şirketlere ne veriyorsa, servis sağlayıcılarının  dağıttığı da o kadar dır.
Birinin diğerinden ne bir farkı, ne de bir üstünlüğü var.
Üç beş kuruşluk kar oranları ve kendi ürettiği katma değerli mecralardan elde edecekleri kârlarla kullanıcıya hizmet götürmeye çalışıyorlar.


Hemen hemen her teknoloji ürün ya da hizmetinde yoğun olarak kullanılan Galata Kulesi etrafında dolaşan 'Işık Hızında Fiber İnternet' reklamının acı gerçeğini bölgede oturan vatandaşlar kulağıma fısıldayınca inanamadım.
Türk Telekom'dan, Türkcell'e kadar çok sayıda reklam şirketinin reklamlarında sıkca mekan olarak kullandığı bölgede örneğin eski adıyla AVEA kullanıcıları telefonlarıyla görüşme yapamazken, Kule'nin hemen yanında bulunan vatandaşlar yıllardır fiber kablonun döşenmediğinden yakınıyor.
Bu büyük yalana başta rekabet kurulu olmak üzere Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı TİB olmak üzere, mangalda kül bırakmayan tüketici dernekleri, hız testinde sınır tanımayan teknoloji şirketlerinin yayınları yıllardır sessiz kalıyor.

Neden?


Kimse bu sorunun cevabını bilmez.

Telekom'un müşterilerine sunduğu gerekçe "Bölgede çalışmalarımız sürüyor" Bu yalan yıllardır sürüyor. Bitmeyen bir çalışma ve Fiber İnternet vaadi ile beklenti içindeki vatandaşların internet çilesi İstanbul'un göbeğinde sürüp gidiyor.
Vodafone internet ise tam bir rezalet.
Kampanya içinde onlarca vaad, uygulamada ortaya çıkan arızalarla çöpe gidiyor.
Hizmet alamayanlar saçını başını yoluyor.
Bazı aboneleri üç - dört dakikada bir kesilip kendiliğinden yeniden gelen arızalara aylarca çözüm bulamıyor.
Ev, bina içi tesisatlar için defalarca tamirci getirten Vodafone her ay tıkır tıkır abone faturasını tahsil etmekte beis görmüyor.
Telekom'un malum alt yapısına güvenerek abone toplayan her şirket için aynı benzer kabus haberleri, sosyal medyada şikayetlere konu oluyor.
Çağrı merkezlerinde dert dinleyen operatörlerin aldığı notlar hiç bir işe yaramıyor. Bağlantı kopma hatalarında dünyanın en büyük operatörlerinden biri olduğunu iddia eden Vodafone, disconnected rekoru konusunda büyüklüğüne yakışır sonuç elde ediyor. Bir saatlik süre içerisinde 40 kez bağlantı çökmesi dünyanın en dandik internet şirketlerinde bile görülmeyecek kadar yüksek bir başarı.

Aynı şirketin abonesine yaşattığı internet krizi bir keresinde tam 7 gün sürmüş. İstanbul'un göbeğinde abonesine 7 gün boyunca internet veremeyen Vodafone müşterisinden özür bile dilememiş, mazereti bile yok.



Sahi bu şirketleri bu ülkede kim denetliyor?
İnternet kesintilerinin bir limiti var mı?
Ürettikleri hizmet kalitesi nasıl ölçülüyor?
Vodafone benzer hizmet kalitesi ile İngiltere ya da Kanada'da müşteri bulabilir mi?
Türkiye'de tüketici tokatlamak bu kadar ucuz bu kadar kolay mı?

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.