YENİLEN GÜREŞÇİ MİSALİ

    Yeni yılın ilk günü itibariyle 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanununa göre oda seçimlerine start verildi. Bu seçimlerde ilk kez aday olan kişilerde var, daha önce aday olup ancak seçimi kaybeden kişilerde yeniden adaylıkta boy gösteriyorlar. Burada yeni aday olanlardan daha çok önce aday olmuş ve seçimi kaybetmiş adaylar oldukça hırslı olarak yeniden seçimlere giriyorlar. Özellikle iki hatta üçüncü kez aday olup da seçimi kazanamayacağını anlayan bazı adaylar hep bel altı vuruyorlar. Halbuki seçilince esnaf camiasına ne gibi hizmetler yapacaklarını anlatacaklarına, hangi projelerle bu göreve talip olduklarını anlatacaklarına başka türlü seçim çalışması içindeler. Hani derler ya ‘yenilen güreşçi güreşe doymaz misali şuan ki durum bundan başka bir şey değil. İşte bu konuda vereceğim en güzel örnek Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığına geçen dönem aday olup Bendevi Palandöken’e seçimi kaybeden Zekerya Murat. Çünkü 2010 yılında TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e karşı seçimi kaybeden Zekerya Murat sürekli olarak basında suçlamalarda bulundu. Fakat başkan seçilmesi halinde bakkal esnafına hangi hizmetlerde bulunacağı konusunda hiç bir açıklamada bulunmadı.
Hatta Sayın Murat bu açıklamalarından dolayı iki kez ceza aldı. Bakın Ankara 18.Asliye Hukuk Mahkemesi 20.02.2013 tarihinde 3 bin lira tazminat davasına çarptırılmış. Sebebi ise TMK.nun 24/1 maddesine göre hukuka aykırı olarak kişilik haklarına saldırmaktan dolayı verilmiş. Yani TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e basın yoluyla yaptığı hakaretlerden cezalandırılmış. Yine aynı Zekerya Murat hakkında Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi 03.07.2013 tarihinde açılan hakaret davasında ise 90 gün karşılığı adli para cezasına çarptırılmış. İşin dikkat çeken boyutu ise aynı davada 5237 sayılı TCK’nun 125/4 maddesini uyarınca Murat’a verilen ceza 1/6 artış uygulanarak ceza 90 günden 105 güne çıkarılmış. Cezanın artışı ne demek biliyor musunuz? Kişinin işlemiş olduğu suçu alışkanlık haline getirdiğini ortaya koymaktadır. İşte bu kadar ceza alan Sayın Zekerya Murat Palandöken’e saldırılarını o kadar ilerletmiş olacak ki 07.01.2014 tarihinde Ankara Cumhuriyet Savcılığına bir suç duyurusunda daha bulunmuş. Hatta son olarak basında yer alan oda ile ilgili haberlerin de asılsız olduğu ortaya çıkmış. Şöyle ki aynı konu ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın açmış olduğu davada Ankara Sincan 3. Ağır Ceza Mahkemesi 18.12.2013 tarihinde davanın reddine karar vermiş. Anlayacağınız atılan çamurların hepsi mahkemelerden bir bir geri döndüğü gibi birde çamura atan kişiye cezalar verilmiş. Tabi örnekleri çoğaltabiliriz.
Perşembe günü bu konu ile ilgili yazmış olduğum yazımı okuyanlar mutlaka hatırlarlar. Her aday mutlaka aday olduğu camiaya vereceği hizmeti ve projelerini anlatmalı. Bel altı vurmakla, çamur at izi kalsın felsefesi ile bir yerlere varılmaz. On yılı aşkın zamandan beri esnaf camiası ile ilgili edindiğim bilgiler ve yaptığım araştırmalar doğrultusunda yazılar yazıyorum. Hep bildiğim ve iyi incelediğim konuları yazıyorum. Yazarken de birinin hakkında yanlış bir şey yazmamak için azami dikkat ediyorum. Şimdi bu Pazar günü yapılacak Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası seçimlerinde TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile Samsun Şoförler Odası seçimlerinde ise TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın’ın kazanacaklarına kesin gözüyle bakılmaktadır. Ne diyelim bu seçimler önce esnaf camiasına sonrada ülkemize hayırlı olsun. Ama adil ve olaysız olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.