Yoğun Toz Bulutlarında Çok Ciddi Virüs Uyarısı!

Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Doğanın dengesinin bozulmasıyla birçok felaketleri ardı ardına yaşar olduk. Depremler, seller, hortumlar… derken şimdi birde ülkemizi vuran çöl fırtınaları başladı. Özellikle Afrika üzerinden gelen sıcaklıkların kavurduğu yetmezmiş gibi birde kum fırtınalarının gelmesi cabası...

Korona virüsün yoğun olduğu şu günlerde bazı bilim insanları bu çöl fırtınasına daha bir dikkat çekiyorlar. Zira korona virüs taşıma özelliği yüksekmiş! Meteorolojinin yaptığı açıklamaya göre 29 Kasım itibarıyla Sahra Çölü’nden çok yoğun toz çıkışı beklenmekte. Toz ve bulutlu hava, pazar günü Trakya, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de etkili olacak.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim üyesi Prof.Dr.A.Cemal SAYDAM tarafından sosyal medyada hızla yayılan açıklama şöyle:
“Korona virüsün yayılımı için gerekli olan canlı organizmalar havada çok yoğun olacağı, sayısı on binlere hatta yüz bine ulaşan taşıyıcıların etrafa saçabileceği bu virüs, çok ama çok uzaklara taşınabileceği, toz bulutu ile virüsün yayılımı çok daha kolay olacak. Dolayısıyla bu hafta sonu özellikle batıda bulunduğunuz her yerde havada bulut var ise, böylesi günlerde alabildiğince gördüğünüz uzak mesafeler görünmez karartıda, sanki sis varmış gibi bir görünüm almış ise; Kesinlikle dışarı çıkmayın, ‘Bizim site içinde yürüdüm sokağa çıkmıyorum’ demeyin, pencerenizi bile açmayın, poyrazmatiğiniz var ise mutlaka çalıştırın, bu nedenle bugün ve yarın alışveriş işinizi tamamlayın, bu toz taşınımı gelecek hafta ve ne yazık ki ondan sonraki hafta da artan bir şekilde devam edecek. Halbuki yapılması gereken bizim kontrolümüz dışında gelişen bu olumsuz koşulları gören her duyarlı vatandaşımızın kendini temastan koruması olmalı.”

Sahra tozu taşınımı maalesef yeni bir kaos anlamına geliyor. Her ne kadar böyle bir bilgi yayılsa da korona virüsün sadece çöl fırtıası ile değil hafif bir rüzgarda bile hapşıran birinin parteküllerini havada taşıyabilmekte. Bu yüzden siz siz olun 'açık havada virüs olmaz' deyip maskesiz dolaşmayın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.