YOĞURT MU DEDİN?
    Kim  sevmez ki yoğur du? 
   Severiz çok.Ben,sen,o,biz,siz,onlar hepimiz severiz.Netice de Türk değil miyiz? 
   Çocuksak  annemiz  al bu çok sağlıklı diye meyveli yoğurdu burnumuza dayar.Az hamaratsa  yoğurtlu dondurma yapar , pilav  yapar,makarna yapar, iyice bir yoğurtlar, kızartmalar yapar üstüne şööle bol sarımsaklı yoğurt domatesli sos koyar.
   Yetişkin olunca da durum değişmez.Pilava yoğurt, makarnaya yogurt, kızartmaya yoğurt ,yoğurt çorbası.Rakı sofrasında envai çesit yoğurtlu meze. Kabak, patlıcan,havuç ,ıspanak …oylece ortaya koysan kimsenin suratına bakmayacağı bir dünya sebze biraz yoğurt biraz sarımsak biraz zeytinyağıyla  mucizeler yaratır.
   Vakitten kazanalım diye yaptığımız alışveriş listelerinin,karımızızın , sevgilimizin , eve gelirken almayı unutma mesajlarını n top 10 listesinde  yoğurt yoksa ben de Bihter değilim.
   Eh işte hal böyleyken ,bakkala, çakkala ,ulusal marketlerden birine ne zaman yanlışlıkla  yolum düşse ;al başına mesleki deformasyon belası. Gözüm milletin sepetinde ,arabasında …Kim ne almış ne etmiş bakarken bulurum kendimi. Alışveriş yaparken neyse de ,kasa sırasında bin defa ağzının payının almışlıkla aydınlanmış kişiliğim ,kavga eder dururuz. 
  • ‘’Neden aldınız bu yoğurdu ? Bunlar homojenize ,sağlığa çok zararlı , yemeyin daha iyi, aman haa  çocuklara yedirmeyin ‘’ dediğimde:
  • Sanane!!
  • 'Çocuk benim çocuğum değil mi?
  • Amaan yalan dünya yaşadığım kadar yaşamayacağım.
  • Başka işin mi yok !
  • Tövbe tövbeee…
  • Manyak!
  • Bi bitin bee………
   Cevaplarını ve daha fazlasını aldıktan sonra  kendimi paşa paşa eve dönerken bulurum.
   Benim evime marketten alınmış hazır yoğurt girmez. Neden mi  ? Çünkü onlar homojenize ediliyor, tatlandırılıyor, kaymaklandırılıyor, bozulmasın diye adı garip birsürü kimyasalla çiftleştiriliyor.yemem aslaaaa, oğluma da yedlrmem. Varsın deli desinler, huni takar gezerim daha iyi…
   Bilmek ister misin ? Başka başka daha neler yapıyorlar.
   Hazır yoğurtlara, kıvam artırıcı olarak genetiği oynanmış nişasta ekliyorlar
   Bazı firmalar( adı bende saklı) hazır yoğurdun maliyetini azaltmak için sütün içindeki yağı alarak yerine margarin koyuyorlar
   Yoğurda, şeker veya kanserojen olduğu bilinen Aspartam, Sakkarin gibi tatlandırıcılar ilave ediyorlar

   16 Şubat 2009’da Resmi Gazete’de yayınlanan kararla  yoğurda en fazla yüzde 12 katı madde konulması şartı kaldırıldı!. Ayrıca süt proteini miktarı da yüzde 4’den yüzde 3’e indirildi.

   Daha neler neler….

   Hadi azcık bilinçlendik ne yapacağız şimdi…
   Yoğurdumuzu kendimiz yapıcağız.Uht olmayan süt bulacağız. Olmadı mı ?
   Bu yoğurdu adam gibi yapan bir yerler bulacağız. 
   Çok kolay. 

   Ne,nerede,nasıllar ,için ben buradayım.Çocugunu sevmek ona 500 liralık ayakkabı almak ,50 bin lira kolej parası odemek elbet, oiabiliyorsa ….Onlar da olsun ama ona sağlıklı bir beden hediye et, gelecek hediye et.yaşam hediye et.

DÜŞÜN!!!!!

Sevgiyle , Sağlıkla
Bihter
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.