Okuduğunuzda 'Yok böyle intihar' diyeceksiniz

    Adli bilimler, yani forensic science genetiğin, matematiğin, fiziğin, kimyanın ve diğer pek çok bilim dalının birikimlerini kullanarak criminal olayları çözer.
    Tıp bilimlerinden,  en heyecanlı, en gizemçözücü olanlarından biri, belki birincisi“ Adli Tıp Bilimi”dir.
     Amerikan Adli Tıp Derneği’nin 1994 yılında San Diego’daki ödül töreninde dernek başkanı Don Harper Mills bir adli vaka anlatmış:
      “23 Mart 1994’te Ronald Opus’un cesedini inceleyen adli tabip onun kafasından yediği kurşunla öldüğü sonucuna vardı. Müteveffa,10 katlı bir binanın tepesinden intihar niyetiyle aşağıya atlamıştı. Umutsuzluğunu geride bıraktığı bir notta açıklıyordu. 9.katın önünden geçerken pencereden gelen bir kurşunla hayatı sona ermişti.8.kat penceresi düzeyinde cam silicileri korumak için konulmuş bir ağ bulunduğunu, ne silahı çeken ne de müteveffa biliyordu.
                                                                   ***
     Kurşun olmasaydı, Ronald Opus’un intihar girişimi, 8.kattaki ağa takılacağı için başarılı olmayacaktı. Ama kader ağlarını başka türlü örmüştü. Ronald Opus’un intihar ederken vurulmuş olması olayı intihardan cinayete çevirdi. Savcı elinde bir cinayet vakası olduğunu düşünüyordu. Silahın patladığı dokuzuncu kattaki odada yaşlı bir adam ve karısı yaşıyordu. Sürekli tartışıyorlardı ve adam kadını silahla tehdit ediyordu. Öyle sinirlenmişti ki tetiği çekti, mermi kadını ıskalayarak  pencereden dışarıya yöneldi ve Ronald Opus’a yöneldi ve Ronald Opus’a isabet etti. Bir insan, A şahsını öldürmeye teşebbüs eder ama B şahsını öldürürse, o insan B şahsını öldürmekle suçlanır. Bu suçlamayla karşılaştıklarında hem kadın hem erkek silahın dolu olmadığı konusunda kesinlikle emin olduklarını söylerler. Yaşlı adam uzunca bir süreden beri boş silahla karısını korkutmayı alışkanlık haline getirdiğini söyler. Öldürme kastı yoktur.
                                                                      ***
     Böylece Ronald Opus’un öldürülmesi bir kaza oluyordu, yani silah kazara doldurulmuştu. Araştırmalara devam edilince, ölümcül kazadan yaklaşık altı hafta önce yaşlı çiftin oğlunu, silahı doldururken gören bir tanık ortaya çıktı. Anlaşıldığına göre yaşlı kadın oğlundan maddi desteğini çekmişti ve babasının silahla onu korkutmaya eğilimi olduğunu bilen oğul, annesini vuracağını umarak silahı doldurmuştu.
                                                                        ***
      Olay, cinayetten yaşlı çiftin oğlunun sorumlu olduğu noktasına geldi.
                                                                        ***
      Tam bu sırada yeni bir gelişme olur. Araştırmalara devam edilince, annesinin ölümünü bir türlü başaramayınca oğlun umutsuzluğunun tavan yaptığı anlaşılır. Bu onu 23 Mart ta 10 katlı binanın tepesinden atlayarak intihara sürükler. Ancak ölümü planladığı gibi olmaz; 9. katın önünden geçerken pencereden gelen kurşunun kafasına isabet etmesiyle oğul Opus’un hayatı sona erer.
                                                                          ***
      Ve dosya intihar olarak kapanır.”
      

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.