Havuzda Vaftiz: Silivri'de müslüman gençleri hristiyan yapıyorlar

Misyonerlik faaliyetlerinin bir türlü durmadığı Türkiye'de müslüman gençleri hristiyan yapmak için çaba harcayan papazların Silivri'de lüks bir otelin havuzunda tören düzenlediği ortaya çıktı.

15 Temmuz 2016 Cuma 11:11
Havuzda Vaftiz: Silivri'de müslüman gençleri hristiyan yapıyorlar






Havuzda Vaftiz: Silivri'de müslüman gençleri hristiyan yapıyorlar

Misyonerlik faaliyetlerinin bir türlü durmadığı Türkiye'de müslüman gençleri hristiyan yapmak için çaba harcayan papazların Silivri'de lüks bir otelin havuzunda tören düzenlediği ortaya çıktı.

Türkiye’de faaliyetlerine hız veren misyonerler, Ramazan ayında da boş durmamış. Silivri’de bulunan lüks bir otelin havuzunda, din değiştiren çoğu genç onlarca kişi diğer müşterilerin gözü önünde vaftiz edildi.

SİLİVRİ'DE LÜKS OTELİN HAVUZUNDA VAFTİZ PARTİSİ

Tarih 28 Haziran 2016, saat 13.20 suları. Silivri’de dört yıldızlı bir otelin havuzu, Ramazan ayının klasik ritüelleri olan iftara hazırlık yerine farklı bir koşuşturma içinde. Oteldeki konukların şaşkın bakışları arasında, 30 kişilik bir grup ‘çocuk havuzu’ başında toplanıyor. Yaşları 12-35 arasında değişen çocuk ve gençler, havuz başında diziliyor. Ardından beyaz  üzerine bordo Hristiyan temalı simgelerin işlendiği cübbeli biri beliriyor. Çok geçmeden bu kişinin bir papaz olduğu ortaya çıkıyor.

BU BİR VAFTİZ TÖRENİ

Papaz önce Latince, sonra Türkçe dualar ediyor. Törene birkaç dakika sonra iki cübbeli papaz  daha ekleniyor. Duaların ardından, sırada bekleyen çocuk ve gençler, teker teker havuza sokuluyor. Sağında ve solundaki iki kişi tarafından başları tam olarak suyun içine girecek şekilde havuza batırılıp çıkarılıyor. Anlaşılıyor ki bu bir vaftiz töreni. Havuzda çocuk ve gençlerin yanındakiler ‘vaftiz ana ve babaları’ ve dua eden papazla din değiştirme töreni yapıyor.

‘BESMELE ÇEKİN’

Papaz, çocukları ‘kutsayarak’ artık Hrıstiyan olduğunu ilan ediyor. Havuzun etrafındaki Türk ve yabancı uyruklu konuklarda dualara eşlik ediyor. Bu ayin sürerken, otelin ‘Müslüman’ konukları, ‘besmele çekin’ diye gruba seslenerek, son telkinlerini yapıyor ama nafile... Ayin ekibi homurdanarak bu duruma tepki gösteriyor. Bu sırada Müslüman konukların bir kısmı ‘çocuklarını korumak’ için oteli terk ediyor. Bir diğer grup, durumdan rahatsız olup havuzu bir süreliğine terk ediyor.

Ramazan ayını seçtiler

Peki ama neden Silivri ve neden az bilinen ücra köşede bir otel? Çünkü aylardan Ramazan ve Müslümanların çoğu oruç tuttuğu için havuza ilginin en az olduğu dönem. Gözlerden uzak bir otelin seçilmesi, ‘tepki’ riskini de minimuma indiriyor. Misyoner grubun, İstanbul’un az bilinen pek çok otelinde benzer törenler düzenledikleri bilgisine ulaşıyoruz. Hrıstiyanlaştıran fençlerin daha çok Yeşilköy, Levent, Ulus ve Bebek gibi semtlerden devşirildiği belirlendi. KAYNAK STAR GAZETESİ
Anahtar Kelimeler:
Havuzda Vaftiz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.