Psikolojik Danışman Şirin Şinikçi'den Anne ve babalara 'Olumlu' olun çağrısı

22 Ocak 2018 Pazartesi 11:50
Psikolojik Danışman Şirin Şinikçi'den Anne ve babalara 'Olumlu' olun çağrısı






Psikolojik Danışman Şirin Şinikçi'den Anne ve babalara 'Olumlu' olun çağrısı


Anne ve babalara seslenen Psikolojik Danışmanı Şirin Şinikçi çocuklarla iletişim diline dikkat etmeleri çağrısında bulundu.

Uzman Psikolojik Danışman ve Aile Danışmanı Şirin Şinikçi, Ankara Magic Kids Kreşi'nde anne ve babalara verdiği seminerde anne ve babalara önemli mesajlar verdi. Cocuklara olumlu davranış kazandırmanın yolunun ebeveynlerin aldıkları net ve tutarlı kararlar ile bunları uygulama yöntemlerinden geçtiğini söyleyen Şinikçi bu sırada kurulan iliteşim dilinin de son derece önemli olduğunu belirtti...

Şinikçi, konuşmasında şunları söyledi...
"Olumlu davranış kazandırma aşamasında ödül kullanılmasını biz uzmanlar öneriyoruz. Ancak ödül konusu çok bıçak sırtı bir konudur. Fazla kullanıldığı takdirde araç amaç olmaya başlayabiliyor. O yüzden davranışın yerleşmeye başlamasıyla birlikte ödülün geri çekilmesi sadece sözel pekiştireçler verilmesini tavsiye ederiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Uğur 2022-10-17 01:01:30

Psikoterapist değil lisansı sosyoloji olan birisi. Boşuna çocuklarınızı gönderip paranızı kaptırmayın. Problemin kaynağını anlayıp tedavi etmek yerine sadece para kazanmak için çalışan birisi

Avatar
göktuğ simav 2022-11-06 21:39:56

Psikolojik Danışmanım demiş ama kesinlikle psikolojik danışman değil. Hiç bir eğitimi yok.