Türkiye hava savunma sisteminde devrim niteliğinde proje

Türk ordusu, dünyanın en gelişmiş coğrafi yer tabanlı hava savunma sistemine geçiyor. Yerli yazılımların kullanılacağı sistem için ihale süreci başlıyor. Sistem arama kurtarma çalışmalarında önemli rol oynayacak

04 Ocak 2016 Pazartesi 03:31
Türkiye hava savunma sisteminde devrim niteliğinde proje






Türkiye hava savunma sisteminde devrim niteliğinde proje


Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyada çok az sayıda ülkenin kullandığı coğrafi yer tabanlı sayısal savunma sistemine geçiyor. Türkiye'nin coğrafi yapısının üç boyutlu haritalara döküleceği yazılımla hava operasyonları ve yeni savunma konsepti çerçevesinde sıfır hatalı hedef vurma dönemi başlayacak. Sistemin kapsamı konusunda net bilgi yok. Ancak ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İsrail'in kendi coğrafi yapılarına uygun olarak geliştirdiği sistemin milli imkanlarla kurulması hedefleniyor.  Sistem arama kurtarma faailyetleri ile afet anında birliklerin sevk ve idaresinde hayati derecede önemli rol oynayacak

AKILLI FÜZELER ADRESE TESLİM

TSK, yeni sistemle, Türk yapımı akıllı füzeleri adrese teslim ateşleyecek. Dünyanın en gelişmiş ‘Yer Tabanlı Destek Sistemi’ alımı için düğmeye bastı. İhale çağrısına savunma alanında 6'sı yerli 12 şirket başvurdu. İhale şubatta.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), dünyanın sayılı ordularında bulunan ve hava operasyonlarının "sıfır hata" ile icra edilmesini sağlayan ‘Yer Tabanlı Destek Sistemi’ için harekete geçti. TSK'nın talebini değerlendiren Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) İcra Kurulu, uydu bağlantılı sistemin alımına kararı vererek, ihale çağrısı yaptı.
Şubat ayında gerçekleştirilmesi planlanan ihaleye, 6'sı yerli, 6'sı yabancı dünya devi 12 savunma şirketi başvurdu. ASELSAN, Netaş gibi yerli şirketler, Raytheon, Rockwell Colins ve Thales gibi yabancı firmalarla yarışacak.

DAHA KOLAY YER TESBİTİ

40 kilometre ara ile oluşturulan yer istasyonlarıyla, uçaklar arasında uydu bağlantılı senkronize iletişim sağlayan sistem, operasyon bölgesindeki dost ve düşman birliklerinin varlığı ve tüm hareketlerini 'sıfır hata' ile tespit ediyor.

Yerli Firmalar

- ASELSAN, - SDT AŞ,
- Bites Savunma,
- Netaş,
- Onur Mühendislik-Indra Navia ortaklığı,
- SNC-ESEN Sistem.

Yabancı firmalar

- Great Wall Industry,
- Honeywell, - Next,
- Raytheon,
- Rockwell Collins,
- THALES

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
Son Güncelleme: 04.01.2016 03:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.