Afganistan'da Türkler öldürülüyor | 30 Türk öğrenci katledildi


Türkiye'ye sığınan, Hazara, Özbek, Türkmen ve Aymak Türkleri'nin geri gönderme işlemi acilen durdurulmalı, Soydaşlarımızı ölüme göndermeyelim

#Erdoğan #SüleymanSoylu #Göçidaresi #Devletbahçeli, #Kılıçdaroğlu, #meralakşener

Kabil'in batısındaki Daştibarçi bölgesinde Kaj Eğitim Merkezi'ne yapılan terör saldırısı sonucu 27si kız 3ü erkek olmak üzere toplamda 30 Türk öğrenci şehit olmuştur. Öğrenciler 13- 17 yaşlarında çocuklardan oluşmaktadır. Aynı olayda100e aşkın öğrenci ve sivil ağır yaralı oldukları gelen bilgiler arasındadır. Yaralıların durumları ağır olması nedeni ile şehit sayısının artmasından endişe ediliyor. Afganistan’ın farklı bölgelerinde Hazara Türklerine karşı işlenen bu vahşet yıllardan beri devam etmektedir.


 Evlerinden zorla göç ettirilen, ekili tarlaları ellerinden alınan, yolda, okulda, camide, düğünde, cenazede canice katledilen Hazara Türkleri sistematik bir soykırım ile yok edilmeye çalışılıyor. Bu sistematik soykırım eylemi 130 yıl önce Abdurrahman döneminde başlatılıp Karzayi, Eşref Gani ve Taliban dönemlerinde devam etmektedir. 

Federasyon üyemiz Afganistan Hazaraları Kültür Ve Dayanışma Derneği; başta Türkiye cumhuriyeti olmak üzere Türk Devletler Teşkilatı, İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler ve tüm duyarlı insanlara, Hazara Türklerine yönelik yapılan bu vahşete DUR demeleri çağrısında bulunmaktadır. 4 milyondan fazla kardeşimiz dünyaya S.O.S…. SOS… İMDAT… mesajları veriyor.

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu olarak insanlık dışı bu terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen Hazara Türklerine yönelik soykırımın derhal durdurulmasını talep ediyoruz. 


Bu arada Afganistan’da belirsizlik bitene kadar ülkemize sığınan Afganistan Türklerinin (50 bin civarı) geri gönderilme işlemlerinin durdurulmasını talep ediyoruz. Bu insanları Afganistan’a deport etmek, göz göre göre ölüme göndermek demektedir. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki, Afganistan’ın durumu, Suriye’den çok daha kötüdür. S.O.S…. SOS… İMDAT…
AVRASYA TÜRK DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.