10. Altın Çıpa Denizcilik Ödülleri sahiplerini buldu

10. Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri, Ataköy Sheraton Otel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

06 Eylül 2015 Pazar 08:07
10. Altın Çıpa Denizcilik Ödülleri sahiplerini buldu






10. Altın Çıpa Denizcilik Ödülleri sahiplerini buldu


10. Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri, Ataköy Sheraton Otel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Deniz Haber Ajansı tarafından düzenlenen ve 8 dalda 17 ödül dağıtıldığı törene, Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve Deniz Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Canpolat'ın da aralarında bulunduğu Türk ve dünya denizcilik sektöründen tanınmış isimler katıldı.

"BU KAÇIŞ ÖLÜMDEN KAÇIŞ"

Tören öncesinde gerçekleştirilen "Akdeniz'de Göçmen Sorunu" başlıklı konferansta konuşan Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, geçmişte de göçmen olaylarının yaşandığını ifade ederek, "Geçmişte gemilerle kaçarlardı tutup geriye iade etmeye çalışırdık. Ama bu kaçış farklı artık bu kaçış normal bir kaçış değil. Bu kaçış ölümden kaçış" dedi.

"BU FOTOĞRAF ARTIK BİR SİMGE OLDU"

Konuşmasında DHA Bodrum Muhabiri Nilüfer Demir'in göçmen sorununu dünya gündemine taşıdığı 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin fotoğrafına da değinen Kalkavan, "Bu fotoğraf artık bir simge oldu. Göç deyince dünya artık bu fotoğrafı hatırlamak zorunda. Onun tercihi değildi, bu bir ajitasyon değil. Benim 13 yaşındaki kzım bu resmi görüp iki gecedir ağlayarak annesiyle yatıyor" dedi.

"ESAS SORUN DAHA NE KADAR 'BANA NE' DİYECEĞİZ"

Kalkavan "Eğer biz güçlüysek 'Shipping man' olarak olsa da denizci olarak da eğer zenginsek eğer bu insanlar bunlara ulaşmaya çalışıyorsa bunu nasıl başaramayız. Dünyada herkese yetecek yiyecek de enerji de para da var. Ama esas sorun daha ne kadar 'bana ne', 'Bana dokunmasın' demeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Konferansın ardından 8 dalda 17 ödül sahiplerine dağıtıldı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından ise tören sona erdi.
Son Güncelleme: 06.09.2015 08:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.