30 METRELİK YOLUN YILDIRIM ETABINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bursa’yı modern ulaşımla buluşturan Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Yolu’na alternatif olarak açılan 30 metrelik yolun Yıldırım etabında çalışmalar hızla sürüyor.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
30 METRELİK YOLUN YILDIRIM ETABINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR






Bursa’yı modern ulaşımla buluşturan Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Yolu’na alternatif olarak açılan 30 metrelik yolun Yıldırım etabında çalışmalar hızla sürüyor.
Bursa’da ulaşıma alternatif çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi, bu dönemde genişletilen ve yeni açılan yaklaşık 420 kilometrelik yolla trafiğe nefes aldırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa’mızın ulaşılabilir bir il olması için gece gündüz faaliyetlerimiz devam ediyor. Bunlar arasında şehir içinde açtığımız yeni ulaşım akslarındaki yeni ana arterlerimiz önemli yer tutuyor. Kağıt üzerinde planda bulunan ancak uygulamada, üzerinde binaların bulunduğu yolları açarak ulaşımı rahatlatıyoruz” dedi.
Bu konuda yapılan çalışmalardan en önemlisinin Bursa’yı boydan boya geçen, Ankara - İzmir Yolu’nun kuzeyindeki 30 metre yol olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bu dönemde yol açma çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. 30 metrelik yolun Yıldırım etabında çalışmalarımız devam ediyor. Yıldırım’ın başladığı sınır olan Gökdere ile İhtisas Kavşağı’ndaki Samanlı Yolu arasında kalan kısmında kamulaştırmaları bitirdik” diye konuştu.
Bölgedeki yıkımların tamamlandığını ve yol düzenleme çalışmalarının başladığını kaydeden Altepe, “Gökdere ile Samanlı arasında artık herhangi bir engel kalmadı. Yolda trotuar ve orta refüj düzenlemeleri ile zemin kaplamaları başlıyor. Kısa zamanda 30 metrelik yolun Yıldırım etabının önemli bir parçası da tamamlanmış olacak. Bu sayede, Vatan ve Millet mahalleleri ile Duaçınarı semti başta olmak üzere buradaki bölgeler nefes almış olacak” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, yolun eksiklerini yerinde incelerken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Altepe, yolun kısa zamanda trafiğe açılacağını belirtti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.