3.DOĞU ANADOLU KALKINMA İŞBİRLİĞİ KÖPRÜSÜ TOPLANTISI ERZURUM’DA YAPILIYOR

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) tarafından düzenlenen 3.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
3.DOĞU ANADOLU KALKINMA İŞBİRLİĞİ KÖPRÜSÜ TOPLANTISI ERZURUM’DA YAPILIYOR






Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) tarafından düzenlenen 3.Doğu Anadolu Kalkınma İşbirliği Köprüsü (DAKİK-3) toplantısı Erzurum’da başladı. Toplantıda konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, ülkelerin birbirleriyle olan ilişkilerin gelişmesinde siyasetten daha çok ticari ilişkilerin önemli olduğunu söyledi.
DASİDEF tarafından 2-3 Ekim tarihleri arasında Erzurum’un ev sahipliğinde Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde DAKİK-3 toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, DASİDEF Başkanı Osman Dolar, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, yurt içinden katılan işadamları ve Azerbaycan, Nahcivan, Rusya, Ukrayna ve Gürcistan’dan gelen yatırımcı iş adamları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren DASİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Osman Dolar, Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamlarını bir araya getirerek, bölgenin ticari hacmini ve ülkenin ihracatına katkıda bulunmak için çalışmakta olduklarını söyledi.
Toplantıda konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum’un bir bölge merkezi olduğunu ifade etti. Vali Altıparmak, ”Erzurum, Türkiye’nin hakikaten önemli merkezlerinden bir tanesidir. Erzurum özellikle etrafındaki iller ve komşu ülkelerle beraber karşılıklı ticaretin ve işbirliğin fevkalade gelişmesi için önemli bir noktadır. Belediyemiz ve bizimde desteğimizle kalkınma ajansının yaptıracağı kongre ve modern fuar alanı önümüzdeki yıl tamamen faaliyete geçmesiyle beraber bu bir araya gelmeler daha çok güçlü olarak devam edecek. Çok daha sağlıklı ve modern bir ortamda daha fazla iş adamının bir araya gelmesi sağlanacak. Ülkelerin birbirleriyle olan ilişkilerin gelişmesinde siyasetten daha çok önemli olan ticari ilişkilerdir. Bu ilişkilerin öncüleri sizler olacaksınız. Bir bakacağız ki ilişkilerimiz kültürel ve siyasal anlamda çok daha kalıcı ve bizi birbirine kaynaştıran bir hale gelecek.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından otel lobisinde oluşturulan fuar alanının açılış kurdelesi törene katılan protokol mensuplarınca kesilerek fuar alanı gezildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.