3.KÖPRÜ’NÜN İLK MİSAFİRLERİ YTÜ’DEN

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yapı Kulübü üyesi öğrenciler İstanbul’a yapılacak 3.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
3.KÖPRÜ’NÜN İLK MİSAFİRLERİ YTÜ’DEN






Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yapı Kulübü üyesi öğrenciler İstanbul’a yapılacak 3.Boğaz Köprüsü ilk misafirleri oldu. YTÜ Yapı Kulübü ve ICA konsorsiyumunun organize ettiği teknik gezide öğrenciler mühendislik köprü inşaatını yerinde inceleme fırsatı buldu. YTÜ’lü öğrenciler 3. Köprü’yü yerinde ziyaret eden ilk ekip olarak Köprü Anı Defteri’ndeki yerini aldı.
YTÜ İnşaat Mühendisliği öğrencilerinin kurduğu Yapı Kulübü üyesi öğrenciler, İstanbul’un kuzeyine yapımına başlanan 3. Boğaz Köprüsü’nün inşaatını ziyaret etti. 30 kişilik öğrenci kafilesi ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen gezide YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım bir köprünün yapımının öğrencilik hayatı boyunca yerinde görülmesinin son derece önemli ve az rastlanır bir olay olduğunun altını çizdi. Proje Müdürü’ne teşekkür plaketi takdim eden Yıldırım bahar yarıyılında da ziyaretlerin devam edeceğini belirtti.
PROJE DİREKTÖRÜ CEM ERER: “YTÜ’YÜ AĞIRLAMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”
Gezi başlangıcında konuşan ICA Teknik Proje Direktörü Cem Erer böylesine özel ve büyük bir projede ilk defa Yıldız Teknik Üniversitesi Yapı Kulübü’nü ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti. Öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu belirten Erer, “Bu mühendislik bebeğinin yerinde büyümesini izlemek isteyen tüm öğrenci arkadaşlarımızıyanımızda görmek istiyoruz” dedi.
IC İçtaş - Astaldi Konsorsiyumu tarafından yapılacak Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan İstanbul Boğazı üzerinde yapılacak 3. köprünün inşaatı, taşımacılığın ve ticaretin geleceği olarak görülüyor. 1973 yılında faaliyete geçen Boğaziçi Köprüsü ve 1988 yılında tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden sonra İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. Köprü, ilklerin köprüsü olarak adlandırılıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.