4 ay çalışarak biriktirdiği bayram parasını otogarda çaldırdı

Suriyeli Necip Abdülcelil, tarım işçiliği yaparak 4 ay boyunca biriktirdiği para çalınınca ailesiyle birlikte perişan oldu.

17 Haziran 2018 Pazar 11:18
4 ay çalışarak biriktirdiği bayram parasını otogarda çaldırdı






4 ay çalışarak biriktirdiği bayram parasını otogarda çaldırdı


Türkiye'de mülteci olarak bulunan, alın teriyle biriktirdiği parasıyla Mersin'de bulunan akrabalarını ziyarete gelen Necip Abdulmecid, otogarda hırsızların kurbanı oldu. Tarım işçiliği yaparak biriktirdiği paraların çalınmasının ardından perişan olan aile polisten hırsızların yakalanması için yardım istedi. 

Gelen polis, babanın ifadesini alarak, çantayı çalan kişilerin eşgalini belirledi. Karakola götürülürken 2 yaşındaki çocuklarını da bir anlık dalgınlıkla unutan Suriyeliler, polisin uyarısıyla çocuklarını alıp, hırsız ya da hırsızlardan şikayetçi oldu.

Bayrama kadar 4 ay boyunca çalışarak biriktirdiği parayla Mersin'e gelen Suriyeli aile, hırsızların hedefi oldu. Mersin'den akrabalarına bayram ziyareti için geldikleri Adana'da içinde 3 bin lira para ve kıyafetlerinin bulunduğu çantaları çalınan Suriyeli çift, çocuklarıyla kaldırımda oturarak ağladı. Günlük 50 liraya tarım işçiliği yaparak ailesini geçindirdiğini söyleyen Necib Aldubmecid, "O parayı biriktirmek için 4 ay uğraştım" dedi.

Seyhan İlçesi Turan Cemal Beriker Bulvarı'nda meydana geldi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp geldikleri Türkiye'de Mersin'e yerleşen 28 yaşındaki Necib Aldubmecid, eşi 23 yaşındaki Dua Yasin çifti, kızları Beyen ve oğulları Muhammed Aldubmecid ile birlikte akrabalarını ziyaret etmek için Adana'ya geldi. Çİftin, içerisinde 3 bin lira nakit para ve günlük kıyafetlerinin bulunduğu çanta, otogarda çalındı. Ne yapacaklarını bilemeyen aile, parasız kalınca polise başvurdu.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Kaldırıma oturarak polisin gelmesini bekleyen çift, gözyaşlarını tutamadı. Necib Aldubmecid ve eşi Dua Yasin, bebek arabasına koydukları iki çocuklarıyla 40 derece sıcakta, polisi bekledi. Necib Aldubmecid, "O parayı biriktirmek için 4 ay çalıştım. Bebek arabasını açarken 1 dakikada çalmışlar. Şimdi ne yapacağım? Parasız ortada kaldık. Evimize geride dönemeyiz" diyerek ağladı. Anne Dua, ağlayan bebeklerine süt ve su verip susturmaya çalıştı.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.