73 YAŞINDAKİ BALKAN ŞAMPİYONUNA ONUR PLAKETİ

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde devam eden Amatör Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından maraton yarışması düzenlendi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
73 YAŞINDAKİ BALKAN ŞAMPİYONUNA ONUR PLAKETİ






Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde devam eden Amatör Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından maraton yarışması düzenlendi. Yarışma sonunda, 73 yaşındaki Eski Balkan Şampiyonu Selman Akgül’e plaket verildi.
Dalyan stadından başlayan yarışmaya ortaokul, lise ve yüksek okul düzeyindeki öğrencilerin yanında Eski Balkan Şampiyonu Selman Akgül’de (73) katıldı. 15 kilometrenin üzerinde koşan Selman Akgül, öğrencilerin bulunduğu start alanına gelerek koşmaya devam etmesiyle yarış başladı. Resmi yarışma parkuru olan 2 kilometrelik mesafeyi Lapseki Kaymakamlığı adına koşan Akgül (73), Atatürk Lisesi bahçesindeki bitiş çizgisine kadar maratona aralıksız devam etti. Ödül töreninde Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı 73’lük Selman Akgül’e altın madalya ve plaket takdim ederek ilerleyen yaşına rağmen başarısından dolayı kendisini tebrik etti. 73 yaşında olmasına rağmen gençlerle birlikte maraton koşan Selman Akgül’ün çok güzel bir örnek olduğunun altını çizen kaymakam Tavlı, “Umarım spor hayatı sağlıklı bir şekilde devam eder” dedi.
Gençlerle birlikte koşmaktan gurur duyduğunu ifade eden Akgül, “Pırıl pırıl gençlerle koşunca çok duygulandım. Hepsini tebrik ediyorum. Spor yaparak sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmelerini isterim. Tüm zararlı alışkanlıklardan uzak dursunlar. Sağlık dünyadaki en güzel miras. Bende 73 yaşında olmama rağmen gençlerimize ‘Sizler gibi koşabiliyorum. Çünkü spor yaparak sağlıklı yaşıyorum. Sizlerde benim gibi sağlıklı ve dinç kalabilmek için spora devam edin’ mesajını vermek istedim” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.