ADIYAMAN BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ BİRİNCİLİK GETİRDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türk halk müziği yarışması düzenlendi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ADIYAMAN BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ BİRİNCİLİK GETİRDİ






Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türk halk müziği yarışması düzenlendi.
Halk müziğinin yayılıp yaygınlaştırılması, gelecekteki nesillere kültürün en iyi şekilde yansıtılması amacıyla düzenlenen yarışma, 15-20 ve 21-30 yaş olmak üzere iki ayrı yaş kategorisi şeklinde Artvin’in Arhavi ilçesinde yapıldı. Çarmıklı Sinema Salonu’nda gerçekleşen yarışmada Arhavililer ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar adeta müzik ziyafeti yaşadı.
Yarışmaya; Arhavi Kaymakamı Muhammet Önder, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahaddin Yetim, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Tosun ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Taşar katıldı.
Yarışmaya Adıyaman Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden katılan: Tuğba Aşkın 18-21 yaş arası bayanlar solo türkü dalında birincilik, Mustafa Oğuz Mutlu 21-30 yaş arası erkekler solo çalgı dalında birincilik ve Güven Taştan 18-21 yaş arası solo türkü dalında üçüncülük getirdi.
Yarışmaya katılan yarışmacılar, böyle güzel yarışmaların her zaman yapılması gerektiğini ve bu tür yarışmaların kültürlerin kaynaşmasında önemli rol oynayacağını ifade etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.