ADLİYE ÖNÜNDE KÖPEKLİ, HAYVANLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Bursa’da avukatlar, dünya hayvan hakları gününü, barınaktan adliyeye getirilen iki köpekle kutladı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ADLİYE ÖNÜNDE KÖPEKLİ, HAYVANLAR GÜNÜ KUTLAMASI






Bursa’da avukatlar, dünya hayvan hakları gününü, barınaktan adliyeye getirilen iki köpekle kutladı. Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan, insanların kendilerini hayvanın yerine koymadığını ifade ederek, “Sokağa terk edildiği için barınağa alınan bu iki can dostunun bize bugün bir mesajı var. Lütfen bakamayacağınız hayvanları sahiplenmeyin” dedi.
Bursa Barosu, dünya hayvan hakları günü basın açıklamasını Osmangazi hayvan barınağından getirilen iki sevimli köpek ile birlikte yaptı. Vatandaşların şaşkın bakışları altında, adliye önündeki basın açıklamasına katılan köpekler, ilgi odağı oldu. Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan, sokağa terk edildiği için Osmangazi Belediyesi Barınağı’na alınan iki can dostunun bugün kendilerini ziyaret ettiğini ve onların insanlara bir mesajı olduğunu söyledi. Babacan, “Terk edeceğiniz hayvanları sahiplenmeyin, sahiplenmek istediğiniz bir hayvan varsa bunu da barınaktaki hayvanları alarak yapın. Sahiplenmiyorsanız barınağa gidip, onları ziyaret edin. Onlar sevgi ve ilginize muhtaçlar. Terk edildiği için hayata küsmüş bu yüzden intihar eden o kadar çok hayvan var ki. Biri mutlaka sizin can dostunuz olabilir” diye konuştu.
Hemen hemen herkesin sirkteki hayvan gösterileriyle eğlenip, deri eşyalar ve kürkler giyerek büyüdüğünü kaydeden Babacan, “Biz kendimizi karşımızdaki hayvanların yerine koymuyoruz. İnsanlığımızı kazandıkça hayvanın ne anlama geldiğini, dünyanın yalnız bize ait olmadığını anlıyoruz. Doğa, çevre, ekoloji bir bütündür. Toplumda cana sevgiyi benimseyen bir anlayışın yerleşmesi gerekir. Yaratılana hizmet yaratana hizmet etmektir. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmeliyiz. Onlar aç kalıyor, susuz kalıyor. Ama konuşup dertlerini anlatamıyor. Onlar için ağaçlarda yiyecek yetişmiyor. Sessizce ölüyorlar. Kalbinde canlı sevgisi olan herkese sesleniyorum. Sokaktaki hayvanlar açken tok olarak yatağınıza sakın girmeyin. Onlar için kapınızın önüne bir kap yemek bir kap su koyun” şeklinde konuştu.
Açıklamaya katılan Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz ise, hayvan sevmeyenin insan sevmeyeceğine inandığını belirterek şunları söyledi:
“Hayvanları barınaklara kapatmak insanları da esir etmenin refleksini oluşturmaktadır. Biz bu evrende barışık yaşamak zorundayız. Hayvanlar da bizim kadar bu evrende yaşamaya hakkına sahipler. Bu günleri anlamlı buluyoruz ve umuyoruz ki hayvanlara yönelik sevgi biraz daha bilince çıksın”.
Açıklamaya katılan köpekler kendilerine ikram edilen yiyecekleri yedikten sonra görevliler tarafından barınağa götürüldü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.