AFYONKARAHİSAR’DA MS HASTALARI BİR ARAYA GELDİ

Afyonkarahisar Multipl Skleroz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri kahvaltıda bir araya geldi.

10 Kasım 2013 Pazar 00:00
AFYONKARAHİSAR’DA MS HASTALARI BİR ARAYA GELDİ






Afyonkarahisar Multipl Skleroz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri kahvaltıda bir araya geldi.
Beyaz Saray Restaurant’ta düzenlenen dayanışma etkinliğinde konuşan MS Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr Mehmet Yaman, az bilinen bu hastalık hakkında açıklamalar yaparken, hastalara da önemli uyarılarda bulundu. MS hastalığının santral sinir sistemini tutan ataklarla seyreden, klinik olarak vücudun bir tarafında oluşan halsizlik, yorgunluk, çift görme, kuvvet kaybı, uyuşma gibi yakınmaların meydana geldiği kronik bir hastalık olduğunu söyleyen Yaman, kronik olan bu hastalıkla mücadelede dayanışmanın önemli olduğunu belirtti. Dernek olarak dayanışmayı en üst seviyede tutmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Yaman, hastaların birbiriyle diyalog halinde olmaları ve hastalıkla birlikte mücadele etmeleri için sık sık bir araya geldiklerini kaydetti.
“ARTIK TETKİKLER VE TAKİPLER KENTİMİZDE DE YAPILIYOR”
Afyon Kocatepe Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalında her hafta Perşembe günleri MS hastalarına yönelik hizmet verildiğini belirten Yaman, şöyle konuştu:
“Şehir dışına giden hastalarımız olduğunu biliyoruz. Yaklaşık 10 yıldır burada hizmet veren bir merkez var. Ankara’da, İstanbul’da veya İzmir’de yapılabilecek tetkikler ve takipler kentimizde de yapılıyor. Hastalarımızın büyük kentlere gidip para harcamasına gerek yok. MS hastaları için dünyada kullanılan yöntem ve ilaçların kentimizde mevcut olduğunu bilmelerini istiyorum.”
Afyonkarahisar’da 200 civarında MS hastası olduğunun tahmin edildiğini belirten Yaman, bunlardan 150’sine ulaşmayı başardıklarını kaydetti.
Başkan Yardımcısı Murat Türksoy ise MS hastalığının az bilinen bir hastalık olduğunu ve hastalığı ilk defa duyanların önyargıları nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.