AKALAN KÖYÜNE YENİ İÇME SUYU HATTI

Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Akalan köyü bol içme suyuna kavuştu.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
AKALAN KÖYÜNE YENİ İÇME SUYU HATTI






Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Akalan köyü bol içme suyuna kavuştu.
Mevcut içme suyunun köyün ihtiyacını karşılayamaması üzerine 8 kilometre mesafedeki Gürlek mevkiinde yeni bulunan 3 kaynaktan Akalan’a su getirildi. İçme ve kullanma suyu hattının boruları Bursa İl Özel İdaresi ve Orhaneli Kaymakamlığı’nın imkanlarıyla temin edildi.
Yeni su şebekesinde incelemelerde bulunan AK Parti İlçe Başkanı Cemil Demir, “Ülkemizde ve bölgemizde yaz aylarının kurak geçmesi sebebiyle bazı köylerimizde içme suyu ve kullanma suları yetersiz kaldı. Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın su ihtiyaçlarının giderilmesi için hummalı bir çalışma başlattık. Merkez Akalan köyünde 8 kilometre uzaklıktaki Gürlek mevkiinde 3 ayrı noktada bulunan kaynakları birleştirerek köylümüzün su sıkıntısını giderdik. Partimizin yola ve suya verdiği önemi herkes görüyor” dedi.
İçme suyu hattı inşaatında Bursa İl Özel İdaresi’nin iş makineleri kullanılırken, 8 kilometrelik boruları köylüler imece usulü çalışarak döşedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.