AKÇAKOCA TARGEL FAYDA SAĞLADI

Akçakoca’da Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerden çok faydalı sonuçlar alındığı belirlendi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
AKÇAKOCA TARGEL FAYDA SAĞLADI






Akçakoca’da Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerden çok faydalı sonuçlar alındığı belirlendi.
İl Genel Meclisi Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu üyeleri TARGEL ekibinin Akçakoca’da uyguladığı faaliyetler ile ilgili bir araştırma yaparak rapor haline getirdiler.
Raporda TARGEL’den sonra tarım arazilerinde ilaçlama, bakım ve verimi arttırma çalışmalarının daha yoğun uygulandığı, kadınlara özel gelir getirici faaliyetlerin yürütüldüğü ve seracılık, meyvecilik alanlarında küçümsenmeyecek boyutta yol kat edildiği belirtildi.
Raporda TARGEL elemanlarının araç ve mekan sıkıntısı yaşadığı kaydedilerek “İlçemizde toplam 18 adet TARGEL merkezi bulunduğu, bu merkezde 13 ziraat mühendisi, 3 veteriner hekim, 1 su ürünleri mühendisi ve 1 tane de gıda mühendisinin tarımla uğraşan vatandaşlarımıza hizmet verdiği görüldü. Köy merkezlerinde yer sıkıntısı nedeniyle çiftçilerimize merkezden hizmet verildiği, şayet yerinde müdahale gerekliyse araç ile hizmet bölgesine gidildiği, tarım ilçe merkezinde ise Akçakoca ilçemizde bulunan geniş tarım arazilerine uygulanan destekleme çalışmalarına yardımcı olduğu, TARGEL’den sonra ilaçlama, bakım ve verimi arttırma çalışmalarının daha yoğun ve verimli olduğu anlaşıldı. Akçakoca’da genelde tarımın fındık üreticiliğine yoğunlaştığı, tarımı çeşitlendirme adına İl Özel İdaremizin de katkılarıyla seracılık ve meyveciliğin de TARGEL elemanlarınca geliştirilmeye çalışıldığı, bunda da küçümsenmeyecek kadar yol kat edildiği, MARKA ile marifetli eller projesi yapıldığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan yoksul kesimdeki ailelere mensup kadınlar ile ilçemizin kırsal kesimindeki herhangi bir işgücüne sahip olmayan kadınların kendilerini geliştirebilmeleri ve iş gücüne sahip olmalarının çalışılacağı, çiftçilerimizi bilgilendirme, sorunlarını ve taleplerini alma toplantıları düzenlendiği, TARSİM, hayvancılık ve tarımsal desteklemeler hakkında bilgiler verildiği görüldü. Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde TARGEL’in faydalı bir uygulama olduğu, yerinde ve zamanında müdahaleler ile verim alındığı, ilçe halkının çoğunluğunun köylerde yaşayıp tarım ile uğraşması nedeniyle özellikle toprak tahlili konusunda sorun yaşadığı, bu konuda ilimizde bir toprak analiz laboratuarının kurulmasının çok büyük faydasının olacağı tarafımıza belirtildi” denildi. Rapor oy birliği ile kabul edildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.