AKŞEHİR’DEKİ PATLAMA

Konya’nın Akşehir ilçesinde bir apartmanın kalorifer kazanında meydana gelen patlama nedeniyle bina sakinleri geceyi sokakta geçirdi.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
AKŞEHİR’DEKİ PATLAMA






Konya’nın Akşehir ilçesinde bir apartmanın kalorifer kazanında meydana gelen patlama nedeniyle bina sakinleri geceyi sokakta geçirdi.
Yeni Mahalle Stadyum Caddesi No: 20’deki Burak Apartmanında gece saatlerinde meydana gelen patlama sonrası binanın giriş katında bulunan iş yerleri ve araçlar büyük hasar gördü. Güvenlik nedeniyle apartmandan tahliye edilen vatandaşlar da, geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldı. Patlama nedeniyle büyük korku yaşanırken, can kaybının yaşanmaması teselli oldu.
Apartman sakinlerinden Ahmet Keskin (61), “Saat 00.30 sıralarında büyük bir gürültüyle uyandık. Deprem oluyor zannettik. Bir baktık beyaz bir toz bulutu bütün apartmanı kapladı. Aşağıya inmeye çalıştık inemedik. Çünkü apartman içinde de her taraf toz dumandı. O an işte birbirimizi teselli etmeye çalıştık, daha sonra aşağıya indik. Geceyi dışarıda geçirdik. Kolonlarda çatlama var mı yok mu şüphesiyle geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldık” diye konuştu.
Patlamanın gündüz meydana gelmesi halinde can kayıplarına yol açabileceğini ifade eden Lütfi Yiğit ise, “Büyük bir gürültüyle uyandık. Deprem zannettik önce aşağı indik. Kazanın patlamış olduğunu öğrendik. Mal kaybı var ama o önemli değil. Can kaybımız yok apartman sakinleri olarak geçmiş olsun diliyorum. Gündüz olsaydı bu olay daha sıkıntılı olurdu. Binanın önünden gelen geçen zarar görebilirdi. Bu yüzden sevinçliyiz. Allah inşallah bir daha vermesin. Geceyi sokakta geçirdik, şuan da hala bekliyoruz. Akşam sağ olsunlar belediye başkanımız Abdülkadir Oğul ve Emniyet Müdürümüz geldiler ve bizleri teselli ettiler. Ben de kendilerine apartman sakinleri olarak teşekkür ederim” dedi.
Sabah saatlerinde patlamanın olduğu apartmana gelen savcı, incelemelerde bulundu. Büyük korku yaşayan apartman sakinleri gelecek rapor doğrultusunda evlerine çıkmayı bekliyor. Patlamanın şiddeti nedeniyle apartman altındaki iş yerlerindeki ürünlerin ve kazan dairesindeki kömür çuvallarının 400 metrelik alana dağıldığı görüldü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.