AKTARLARDA KIŞ HAZIRLIKLARI

Kış mevsimi öncesi soğuk algınlıklarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aktarlar kış hazırlıklarını tamamladı.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
AKTARLARDA KIŞ HAZIRLIKLARI






Kış mevsimi öncesi soğuk algınlıklarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aktarlar kış hazırlıklarını tamamladı.
Sonbahar mevsiminin gelmesiyle beraber grip ve soğuk algınlığı hastalıkları baş göstermeye başlarken vatandaşların vazgeçemedikleri aktarlar hastalıklar için hazırlıklarını tamamladı. Hangi hastalığa hangi bitkinin iyi geleceğini tavsiye eden aktarlar insanlar için şifa kaynağı oluyorlar.
Kış aylarında soğuk algınlığına iyi gelen bitkilerin ıhlamur, zencefil, kök tarçın, papatya ve ada çayı bu bitkiler kış için özellikle karışım yapılan ürünler olduğunu ifade eden aktarlar kuşburnu, kızılcık gibi meyvelerin kurutulmuşları da katılarak daha güçlü bir koruyucu sağlanabileceğini söylediler.
Aktarlar, son zamanlarda salgın haline dönüşen grip hastalığı için zencefili bal ile beraber karıştırılıp, limonla tüketilmesini veya zencefilin toz hali alınıp sütle karıştırılıp içilmesini önerdiler. Aktarlar, “Bademcik ve boğaz intihabı ile ilgili olarak da yine ada çayı, admin çiçeği ve ebe gömecini öneriyoruz. Kış aylarında insanlar aktarlardan en çok kuru üzüm alıyorlar ama insanlar soğuklardan dolayı üşütüp hasta oldukları için bu durumda en iyisi onlar için ıhlamurdur. Bu son dönemlerde farklı bazı bitkilerde kullanılmaya başladı. Ekinezya gibi bağışıklığı güçlendiren bitkiler yine beraberinde nar çiçeği bitkileri vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Özellikle insanların soğuğa karşı direncinin düşmesinden dolayı bundan sonraki süreç hareketlenir. Kışın soğuk algınlıkları için arı sütü polen propolis bal bunlar karışım yapıp tüketilirse vatandaşlar hasta olmadan kış mevsimini geçirirler.” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.