ALPERENLER, UYUŞTURUCUYA KARŞI GÖNÜLLÜ BEKÇİLİK YAPACAK

Alperen Ocakları İl Başkanı Coşkun Arslan, gençlerin köşe başlarında uyuşturucu sattığını belirterek, “İstanbul’un, Şanlıurfa’nın, Bursa’nın çeşitli mahallelerinde uyuşturucu çetelerine karşı oluşturulan gönüllü bekçileri yakında Samsun’un muhtelif mahall

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ALPERENLER, UYUŞTURUCUYA KARŞI GÖNÜLLÜ BEKÇİLİK YAPACAK






Alperen Ocakları İl Başkanı Coşkun Arslan, gençlerin köşe başlarında uyuşturucu sattığını belirterek, “İstanbul’un, Şanlıurfa’nın, Bursa’nın çeşitli mahallelerinde uyuşturucu çetelerine karşı oluşturulan gönüllü bekçileri yakında Samsun’un muhtelif mahallelerinde de göreceksiniz” dedi.
Alperen Ocakları İl Başkanı Coşkun Arslan yaptığı açıklamada, “Alperen Ocakları İl Başkanlığı olarak Samsun’un muhtelif mahallelerinde gençlerle gerçekleştirdiğimiz toplantılarda şehrimizle ilgili problemleri de yakından görme fırsatı yakaladık. Üzülerek ifade etmeliyim ki mahallelerimiz güven ve samimi ilişkilerin birlikte yaşama imkanı sunduğu alanlar olmaktan çıkmış, uyuşturucu maddelerin kolaylıkla alınıp satıldığı güvensiz mekanlar olmuştur. Mahalle aralarında köşe başlarını tutan ve özellikle 12-17 yaş arasındaki gençlerin oluşturduğu guruplar tarafından gerçekleştirilen bu zehir ticareti sessiz sedasız çevremizi sarmaktadır. Hatta gittiğimiz bir mahallede yanımıza gelen 14-15 yaşlarındaki gençler bana ve çevremdekilere uyuşturucu teklif edecek kadar rahat davranmaktadırlar. Gençleri uyuşturucu satmaya yönelten en büyük etken kolay yoldan para kazanma hırsıdır. Ülkemizde kumar sektörünün milli bir bilinçle yönetilmesi neticesinde 2002 yılında 8 trilyon olan Milli Piyango gelirleri 2013 yılına geldiğimizde 560 trilyona ulaşmıştır. Bu yükseliş bile içine düştüğümüz durumun ne kadar vahim olduğunu göstermesi adına ciddi bir örnektir. At yarışlarından tutun da sayısal lotolara varana kadar devlet teşviki ile yürütülen bu kumar organizasyonu, gençleri sonu gelmez hayallerle yıpratmakta, kumardan umduğunu bulamayan gençler çareyi uyuşturucu satmakta bulmaktadır. Aynı zamanda emniyet birimleri tarafından yakalanan zehir tacirleri yasal mevzuatın zayıflığı sayesinde kolayca salıverilmektedir. Bundan cesaret alan zehir tacirleri her gün gençlerimizi, geleceğimizi zehirlemektedir” diye konuştu.
Coşkun Arslan açıklamasına şöyle devam etti: “Buradan yetkililere sesleniyorum; İstanbul’un, Şanlıurfa’nın, Bursa’nın çeşitli mahallelerinde uyuşturucu çetelerine karşı oluşturulan gönüllü bekçileri yakında Samsun’un muhtelif mahallelerinde de göreceksiniz. Çünkü konuştuğumuz insanların hepsi artık emniyetten, yargıdan ümidini kesmiş ve kendi başının çaresine nasıl bakacağını düşünmektedir. O nedenle gelin hep birlikte STK’larıyla, kamu kurumlarıyla, milli eğitimiyle el ele verip bu soruna bir çözüm bulalım. Gelin hep birlikte çocuklarımızı, yavrularımızı bu tacirlerin elinden alalım ve şehrimizi suçla anılan bir şehir olmaktan çıkaralım. Gelin hep birlikte geleceğimizi, gelecek nesillerimizi ve şehrimizi koruyalım.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.