ALTIKULAÇ’TAN KONFERANS

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç, Samsun’da konferans verdi.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
ALTIKULAÇ’TAN KONFERANS






Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç, Samsun’da konferans verdi.
İl Müftülüğü Konferans salonunda “Mushaflarda İmla Problemi” konulu konferansa İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, “Bugün çok az konuşacağım. Çok kıymetli eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç hocamız aramızda. Hocamız, 9 yaşında Kur’an-ı ezberlemiş. İstanbul’a giderek tahsilini orada tamamlamış. Türkiye’nin en sıkıntılı ve en badireli dönemlerinde 15 yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nda idarecilik görevini üstlenmiş. Kendisi ezilmiş ama görevlerini ezmemiş ve onları korumuştur” dedi.
Daha sonra kürsüye çıkan eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç katılımcılara Musafların hazırlanmasında Arap dili ve edebiyatının gelişmesi ve kaidelerin oluşması hakkında bilgiler verdi. Altıkulaç konuşmasında, Arapça yazının menşei ve Mekke’ye gelişi hakkında da bilgiler verirken, “Çağdaş araştırmalar göstermektedir ki, bugünkü Arap yazısının menşei ‘nebat’ yazısıdır ve bu yazı nebati yazının gelişmiş şeklidir. Yazıyı Mekke’ye ilk defa getiren kişi Bişr Abdülmelik’tir. O bu yazıyı Enbarlılardan öğrenmiştir. Mekke’ye gelip Harb Ümeyye’nin kızı Sahba ile evlenmiş, kayınpederi Harb Ümeyye ile kayınbiraderi Süfyan Harb’e Arapça yazı yazmasını öğretmiş, Ömer el-Hattab da Harb’den öğrenmiştir. Arap yazısının bu şehre girişinde ve yayılışında Harb Ümeyye ailesi merkez olmuş ve önemli hizmetler ifa etmiştir” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.