ALTIN PORTAKAL’IN İLK GALASI, "SEV BENİ"

50.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
ALTIN PORTAKAL’IN İLK GALASI,






50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ilk gala, yönetmenliğini Mehmet Bahadır Er’in yaptığı ‘Sev Beni’ filminin oldu. Yönetmen Er, “Filmdeki karakterleri Türkiye’deki insanlar çok iyi biliyor” dedi.
Altın Portakal Film Festivali’nde yarışma filmleri, gala gösterimleriyle seyirciyle buluşmaya başladı. Bu yılın ilk galası Mehmet Bahadır Er’in yönetmenliğini yaptığı ‘Sev Beni’ adlı film oldu. Senaryosunu ve yönetmenliğini Mehmet Bahadır Er ve eşi Maryna Er Gorbach’ın yazdığı film, Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda izleyiciyle buluştu.
Bu yıl ulusal filmlerin jüri başkanlığını yapan Türkan Şoray ve diğer jüri üyelerinin de izlediği filme sinemaseverler ilgi gösterdi. Gösterimin ardından film ekibinin katıldığı bir söyleşi gerçekleşti. Banu Bozdemir’in sunuculuğunu yaptığı söyleşiye yönetmenler Mehmet Bahadır Er ile eşi Maryna Er Gorbach, oyuncular Ushan Çakır, Viktoria Spesyutseva, Murat Şeker, filmin müziğini yapan Barış Dir ve sanat yönetmeni Marketa Korinkova katıldı.
Üç yıldır film üzerinde çalıştıklarını belirten yönetmen Mehmet Bahadır Er, insanların neden aşksız bir hayatı tercih ettiklerini irdelemek istediklerini söyledi. Filmdeki karakterleri Türkiye’deki insanların çok iyi bildiğini anlatan Er, sözlerini şöyle sürdürdü: "Filmi çekmek için kışı bekledik. Çünkü Kiev’in en güzel olduğu zaman kış ayıdır. Eksi 30 derecelere varan soğuk havada çalıştık.”
Er’in eşi Maryna Er Gorbach ise aşksız insanları düşünerek bu filmi yazdığını dile getirdi. Filmin ortak yapımcısı Olena Yershova ise Antalya’da yaşadığını ve Antalya’dan evli olduğunu vurguladı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.