ALTINDAĞLI KADINLAR KANSERLE MÜCADELE İÇİN YÜRÜDÜ

Altındağ Belediyesi’ne bağlı 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, yeni dönem çalışmalarına başladı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ALTINDAĞLI KADINLAR KANSERLE MÜCADELE İÇİN YÜRÜDÜ






Altındağ Belediyesi’ne bağlı 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, yeni dönem çalışmalarına başladı. Kanserden korunmanın yolları hakkında her yıl eğitim gören Altındağlı kadınlar, dünya çapında kadın kanserlerine farkındalık kazandırmak için yapılan “Globathone” yürüyüşüne katıldı.
Aydınlıkevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyeleri, kadın kanserlerine ‘dur’ demek için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen yürüyüş ile kadınlarda en fazla görülen meme kanseri dışında rahim, rahim ağzı ve yumurtalık gibi kanser türlerine dikkat çekildi. Yürüyüşe katılan Aydınlıkevler Mahallesi sakinleri, kanserden korunmak için alkol ve sigaradan uzak durulması gerektiğini belirterek, obeziteye dikkat çektiler.
Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu’nda gerçekleşen yürüyüş, Almanya, Belçika, Hollanda, Japonya’nın da aralarında bulunduğu 65 ülke ile aynı anda gerçekleştirildi. Yürüyüş öncesi “Farkındalık Korosu” şarkı söyledi. Daha sonra aralarında Altındağlı kadınların da bulunduğu yüzlerce kişi, 2 kilometrelik parkuru yürüdü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.