ATAY; “SEZERYAN ARTIK ÇOK ZOR”

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
ATAY; “SEZERYAN ARTIK ÇOK ZOR”






Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, “Sezaryen normal bir doğum yöntemi değildir. Bunu kanunla getirdiğiniz taktirde, bu kanun hekimlik mesleğine bir müdahaledir” dedi.
Anayasa Mahkemesi’nin ana muhalefet partisinin “Gebe veya Rahmindeki Bebek İçin Tıbbi Zorunluluk Bulunması Halinde Doğum, Sezaryen Ameliyatı ile Yaptırılabilir” şeklindeki yasa maddesinde “tıbbi zorunluluk” şartına bağlayan düzenlemenin iptali istemini 4’e karşı 11 oyla red ettiğini anımsatan Dr. Eralp Atay, “Sezaryen tıbbi bir endikasyondur. Hekimler, sezaryanın ne zaman yapılacağını bilirler. Zaten tıbbi zorunluluk olmadığı sürece sezaryen yapılamaz. Sezaryen normal bir doğum yöntemi değildir. Bunu kanunla getirdiğiniz taktirde bu kanun hekimlik mesleğine bir müdahaledir. Hekimler ve anneler sezaryenden çekinecekler, insanlar korkar, hayat kurtarıcı olacak sezaryenden kaçınırlar, anne ve bebekler ölür. Dünyada böyle bir kanun bulunmamaktadır. Anayasa Mahkemesi’nin bir kararında belirttiği gibi, Hekimlik mesleğinin diğer mesleklerden farklı olarak, toplumun yararına ve ihtiyacı olan bir meslek olduğu, toplum içinde işyeri ya da mesken ayrımı yapılmaksızın, her mekanda hizmet sunmasının kamu yararına bir nitelik taşıdığını belirtmiştir. Hekimler dün olduğu gibi bugün de yarın da mesleklerini bilgi, beceri, eğitimleriyle akıl- bilim-deneyimleri ışığında sürdürmeye devam edeceklerdir” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.