Aydın'da piknik faciası: 4 ölü 14 yaralı var

Aydın'da hafta sonunu piknik yaparak geçiren aynı sülaleden 3 ailenin bulunduğu, 18 kişiyi taşıyan minibüs, dönüş yolunda freninin patlaması sonucu uçurumdan yuvarlandı, kazada 4 ölü var

06 Eylül 2015 Pazar 22:37
Aydın'da piknik faciası: 4 ölü 14 yaralı var






Aydın'da piknik faciası: 4 ölü 14 yaralı var


Aydın'da hafta sonunu piknik yaparak geçiren aynı sülaleden 3 ailenin bulunduğu, 18 kişiyi taşıyan minibüs, dönüş yolunda freninin patlaması sonucu uçurumdan yuvarlandı. Olayda 4 kişi hayatını kaybederken, 14 kişi de yaralandı.

Aydın’ın Efeler ilçesinde sabah saatlerinde üç aile birleşerek Mahsun Dağ’ın kullandığı 09 KT 869 plakalı araçla Paşayaylası'na pikniğe gitti. Yaylada akşama kadar piknik yapan aile akşam saatlerinde hava kararmaya başlayınca dönüşe geçtiler. Saat 18.30 sıralarında Paşayaylası'ndan Efeler ilçe merkezine dönerken Gedik Mevkii Eğirçam virajında freni boşalan minibüs yaklaşık 100 metre uçurumdan yuvarlandı. Önüne gelen bazı zeytin ağaçlarını deviren minibüs en son bir ağaca asılı kalarak durabildi. Kazanın minibüsün freninin patlaması sonucu meydana geldiği belirtildi.

CAN PAZARI YAŞANDI

Kaza ihbarının ardından Efeler ilçe merkezindeki tüm ambulanslar ve kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler uçurumda askıda kalan araç içerisindeki yaralıları çıkarabilmek için uzun uğraş verdi. Önce bölgeye halat sistemi kuran ekipler yaralıları tek tek ambulansa taşıdı. Can pazarının yaşandığı bölgede vatandaşlar da ekiplere yardım etti. Kaza yapanların yakınları olay yerine geldiklerinde gözyaşlarını tutamadı. Olay, kazadan hafif yaralı olarak kurtulan şahsılardan birinin jandarmayı aramasıyla ortaya çıktı. Kazayı gören vatandaşların ve jandarmanın talebi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. AFAD ve Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de geldiği kaza yerinde adeta can pazarı yaşandı. Uçurum boyunca tek tek toplanan yaralılar bölgede hazır bekleyen ambulanslarla Aydın’daki çeşitli hastanelere kaldırıldılar.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık görevlileri yaralıları hayata döndürebilmek için uzun uğraşlar verirken, yaralıların birçoğuna uzun süre kalp masajı yaptılar. Durumları ağır olan hastalardan Pelda Saçık (18) Atatürk Devlet Hastanesi’nde, Ömer Çiçek (3), Mefaret Kanat (40) ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde, Gülnaz Çiçek (19) ise Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadılar.

YARALILARIN İSİMLERİ

Kazanın duyulmasıyla pikniğe giden ailelerin yakınları yaralıların kaldırıldığı hastanelere akın ettiler. Polis hastanelerde geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yerinden ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralılardan Maşallah Çiçek, Nezhep Çiçek, Yazgül Çiçek, Mehmet Çiçek, Mahsun Dağ, Monzure Turgut Aydın Devlet Hastanesi’nde, Berkan Kanat, Özgür Kanat, Beşire Dağ ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde, Emine Turgut, Gıyasettin Kanat, Eymen Çiçek, Vedat Çiçek ve Melike Kanat Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındılar.
Cumhuriyet savcısı ve jandarma olay yerinde yaptığı incelemelerinin ardından olayla ilgili soruşturma başlattı.
Son Güncelleme: 06.09.2015 22:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.