AYDINLIKEVLER GENÇLİK MERKEZİ “BİLİM” İLE İLERLİYOR

Altındağ Belediyesi’ne bağlı 16 gençlik merkezinden biri olan Aydınlıkevler Gençlik Merkezi, biliminin ışığında ilerliyor.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
AYDINLIKEVLER GENÇLİK MERKEZİ “BİLİM” İLE İLERLİYOR






Altındağ Belediyesi’ne bağlı 16 gençlik merkezinden biri olan Aydınlıkevler Gençlik Merkezi, biliminin ışığında ilerliyor. Özel Çağın Bilim ve Sanat Atölyeleri’yle işbirliği yapan Altındağ Belediyesi, gençlerin fizikten arkeolojiye kadar birçok konuda eğitim almasını sağlıyor.
“Bilim Okulu” adı altında başlatılan bu uygulama, pilot bölge olarak seçilen Aydınlıkevler Gençlik Merkezi’nde başladı. Yaklaşık 1 yıl boyunca devam edecek olan Bilim Okulu, her hafta sonu 10.00 -15.00 saatleri arasında öğrencilere kapılarını açıyor. Bilim Okulu’nun kısa sürede tüm Gençlik Merkezleri’nde başlaması hedefleniyor.
ALTINDAĞ BELEDİYESİ ARACILIĞIYLA ÖĞRENCİLER BİLİMLE BULUŞUYOR
Altındağ Belediyesi aracılığıyla öğrencilerin ayağına gelen bilim ve sanat çalışmaları oldukça geniş konu yelpazesiyle ilk günden öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Aydınlıkevler Gençlik Merkezi öğrencileri, bilim ve sanat alanında önemli konularla buluştu. Bilim Okulu, 4 ayrı kategoride 20 farklı konuyu öğrencilere sunarak onların bilim ve sanatla hem öğrenmelerini hem de eğlenmelerini sağlıyor. Öğrenciler, hazırlanan program dâhilinde “Uzay Asansörü, Geçmişin İzinde, Eğlen Bilim ve Sanat Atölyesi” gibi kategorilerde faaliyetlere katılıyor. Gençlik merkezi üyeleri, “Bilim Okulu” sayesinde sadece bilim ve sanattan faydalanmakla kalmayacak, bu uygulamayla çok sayıda geziye katılma fırsatı da yakalayacak.
BİLİM OKULU’NDA 4 AYRI KATEGORİ 20 KONU
Uzay Asansörü kategorisinde “Astronomi, tekno robot, uçuş okulu, roket bilim ve elektro dünya” konuları yer alırken, Geçmişin İzi başlığında ise “Arkeoloji, Anadolu Uygarlıkları, Mısır’ın gizemi, Mitoloji ve Dinozor avcıları” konuları ele alınıyor. Eğlen Bilim kategorisinde “Genetik, Şaşırtan fizik, Nano teknoloji ve Sihirli kimya” konuları öğrencilere aktarılırken, Sanat Atölyesi kategorisinde ise “Kukla evi, Mozaik, Ebru, Çöpten sanata ve Ahşap oyuncak” konuları öğrencileri sanatla buluşturuyor.
Öğrencilere, bilimsel düşünmeyi ve sanatsal faaliyetleri sevdirmeyi amaçlayan Bilim Okulu, yeteneklerin ortaya çıkmasına da yardımcı oluyor. Gençlik Merkezi üyeleri, ilgi ve becerileri doğrultusunda kendilerine sunulan farklı kategorileri seçebiliyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.