AYVACIK SAHİLLERİ TOZ VE TOPRAKTAN GEÇİLMİYOR

Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’ne bağlı Bektaş ve Koyunevi köylerinin bozuk olan sahil yolları vatandaşları ve tatilcileri çileden çıkartıyor.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
AYVACIK SAHİLLERİ TOZ VE TOPRAKTAN GEÇİLMİYOR






Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’ne bağlı Bektaş ve Koyunevi köylerinin bozuk olan sahil yolları vatandaşları ve tatilcileri çileden çıkartıyor.
Türkiye’nin en batı uçlarında yer alan Sokakağzı ve Sivrice koylarının bozuk yolları tatilcileri üzüyor. Köyde yaşayan vatandaşlar da bozuk yollar nedeniyle, tatile gelen vatandaşların her yıl daha da azaldığını belirttiler. Bektaş ve Koyunevi köylerinden sahile giden yollar, neredeyse çukurlardan geçilmiyor. Ege Denizi’ne paralel, deniz ile aralarında sadece 1 metre ile 5 metre arasındaki sahil yolundan kalkan toz, bölge esnafını da, tatile gelen vatandaşları da rahatsız ediyor. Koyunevi Köyü’nde yaşayan Türker Güney, “Turizm için önemli bir yer olan Sokakağzı ve Sivrice koylarında bu yolların var oluşu, gerçekten üzüntü verici. Yaz aylarında buraya tatile gelenler, yolların bozukluğundan dolayı serzenişte bulunuyorlar. Burada otellerde ve evlerinde bulunan vatandaşlar yemeklerini tozdan topraktan dolayı zor yiyor. Buraya bir el atılması gerekiyor. Kış aylarında da tozlar topraklar çamura dönüşüyor. İnşallah en kısa zamanda çözüme kavuşur” dedi.
Sivrice koyunda günü birlik tesis işleten Hasan Türker’de tozdan dolayı mağdur olduklarını belirterek, “Biz burada her gün tesisimizin önünü ıslatarak çözüm bulmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin en batı ucunda hala böyle sorunların olması bizi üzüyor. Buraya gelen tatilciler de yollarda dolayı gelmek istemediklerini kaydediyorlar. Yollarımıza kısa sürede çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.