AZER YARAN ANILDI

Kültür, sanat ve düşünce adamı Azer Yaran, memleketi Ordu-Fatsa’da ölüm yıl dönümü dolayısıyla dostları tarafından düzenlenen bir programla anıldı.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
AZER YARAN ANILDI






Kültür, sanat ve düşünce adamı Azer Yaran, memleketi Ordu-Fatsa’da ölüm yıl dönümü dolayısıyla dostları tarafından düzenlenen bir programla anıldı.
İlk olarak mezarı başında anılan Azer Yaran için, Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda bir program düzenlendi. Programda dostları Azer Yaran’ın çeşitli yönlerini ve kendisiyle yaşadıkları hatıralarını anlattılar. Programın yönetimini üstlenen Ahmet Çetin, geceyi “Azer Yaran dostlarının” hazırladığını söyledi. Programa Yazar Rüstem Gürler, Ordu Kültür Sanat Derneği Başkanı Şair Gökhan Akçiçek ve Şair İrfan Yıldız konuşmacı olarak katılırken, yine Fatsalı sanatçılar Mehmet Gümüş ve Avni Kaysal, söyledikleri şarkı ve türkülerle geceye katkı sağladılar.
Her yıl memleketi Fatsa’da özellikle ölüm yıl dönümlerinde çeşitli etkinliklerle anılan Azer Yaran, 1949 yılında Fatsa’nın Korucuk köyünde doğdu. 1972 yılında Ankara’da Dil Tarih-Coğrafya Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. 1970 yılında TRT’nin açtığı sınavla bas ses olarak şarkı söylemeye başladı. Birçok şiir kitabı olan Azer Yaran, çeviri alanında da sayısız edebi, kültürel ve bilimsel eseri Türkiye’ye kazandırdı. Hayatının son yıllarını memleketi Fatsa’da geçiren Azer Yaran, 2 Ekim 2005 yılında hayatını kaybetti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.