BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDEN DİJİTAL OKUL PROJESİ

Bahçeşehir Koleji, Dijital Dünya Okulu iPad Projesi’ni hayata geçirdi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDEN DİJİTAL OKUL PROJESİ






Bahçeşehir Koleji, Dijital Dünya Okulu iPad Projesi’ni hayata geçirdi.
Türkiye’nin 7 bölgesinde 25 il ve 6 ilçede 99 okul ve 47 kampüsü ile eğitim hizmeti veren Bahçeşehir Koleji, Dijital Dünya Okulu iPad Projesi kapsamında 21. yüzyıl yetkinlikleri ile donatılmış dünya öğrencilerini yetiştirmek için Türkiye’de dev bir eğitim projesini hayata geçirdi. Bahçeşehir Koleji, Dijital Okul Projesi’nde öğrencilerin var olan dijital dünyadan en verimli şekilde faydalanmalarını sağlarken, derslere olan ilgi ve motivasyonlarını arttırmayı amaçladı. Dijital Okul Projesi, öğrencilerin başarısının okuma, yazma ve matematik becerilerinden farklı, yeni becerilerin de öğrenilmesiyle kazanıldığı göz önünde bulundurularak geliştirildi. Projede öğrencilerin neyi, nerede ve nasıl öğrendiğine odaklanıldı. Yapılan araştırmalarda çağımızda öğrencilerin ekrandan ve akrandan öğrenmekte olduğu sonucunu referans alınarak başlatılan Dijital Okul Projesi’nin eğitim-öğretimin kalitesini arttıracağı belirtildi.
5 BİN IPAD DAĞITILDI
Anaokulu, 1. ve 5. sınıflarda başlatılan projeden Bahçeşehir Koleji kampüslerine kurulan iPad istasyonları sayesinde tüm öğrenciler faydalanabiliyor. Bahçeşehir Koleji eğitim teknoloji profili içerisinde BT departmanları, danışma programları ile Türkiye’deki tüm kampüslerde aynı kalitede eğitim sağlıyor. Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilimler, İngilizce ve tüm seçmeli derslerin aktif bir şekilde kullanılması için hazırlanan dijital içerikler, tüm ders kazanımları ile eşleştirilerek müfredat içerisinde yer alıyor. Eğitim odaklı birçok uygulamanın yanında Bahçeşehir Koleji tarafından hazırlanan iBooks’lar (dijital etkileşimli kitaplar) sayesinde öğrenciler ders kitaplarını iPad’lerinde daha interaktif ve etkileşimli olarak işleyebilecekler. iBooks’ların içerisinde yer alan 3D görüntüler, videolar, fotoğraf galerileri, sunum ve kullanılan birçok etkileşimli görseller sayesinde daha eğlenceli ve öğretici kitaplar oluşturulurken, proje kapsamında Bahçeşehir Koleji öğrencilerine toplam 5 bin adet iPad dağıtıldı. Ayrıca Bahçeşehir Koleji’nin bin 200 öğretmenine 12 APD (Apple Professional Developer) öğretmeni tarafından hizmet içi eğitimler verildi.
Bahçeşehir Koleji eğitmenleri, günümüz dijital çağında öğrencilere geleneksel eğitim yöntemleri dışında teknolojik yöntemlerle de eğitim verilmesi gerektiğini, teknolojinin her geçen gün değişmesi ile birlikte öğrencilerin bilgi arama ve işleme şekillerinin de değiştiğini belirtti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.