BAKAN BAĞIŞ: “ÇOCUKLARA ZORLA EZBERLETİLİP SÖYLENEN ANTLARLA BİR YERE VARILMAZ”

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Çocuklara her sabah zorla ezberletilip, soğukta ayakta dikilerek söylenen antlarla bir yere varılmaz” dedi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
BAKAN BAĞIŞ: “ÇOCUKLARA ZORLA EZBERLETİLİP SÖYLENEN ANTLARLA BİR YERE VARILMAZ”






Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Çocuklara her sabah zorla ezberletilip, soğukta ayakta dikilerek söylenen antlarla bir yere varılmaz” dedi.
Bakan Bağış, Avcılar Mehmet Emin Horoz Endüstri Meslek Lisesi’nde Ergin Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimi’nin açılışına katıldı. Açılış töreninde konuşan Bağış, ezberci bir nesil anlayışını ortadan kaldırdıklarını söyledi. Bağış, “Çocuklara her sabah zorla ezberletilip, soğukta ayakta dikilerek söylenen antlarla bir yere varılmaz. Ama onlara bir şeyler hissettirilerek yetiştirilir. Birçoğunuza Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920’lerde ‘Efendiler Avrupa kıtasında barışın kalıcı olabilmesi için bir Balkan Birliği kurulması gerekir. Onunda zaman içerisinde bir Avrupa Birliği’ne dönüşmesi şarttır’ dediğini öğretmediler. Bize yine o vizyoner liderin 1930’lu yıllarda ‘efendiler Sovyetler Birliği bir gün mutlaka çökecektir. Bizimle aynı dili, inancı, kültürü paylaşan soydaşlarımız vardır. Onlarla şimdiden kültür köprüleri kurulmalıdır’ talimatı verdiğini de öğretmediler” diye konuştu.
Yıllarca bu ülkenin her nesline, her öğrencisine Atatürk’ün 7 yaşındayken dayısının çiftliğinde karga kovaladığının ezberletildiğini anlatan Egemen Bağış, şunları söyledi:
“AB’nin kurulmasından 30 yıl evvel bu fikri ortaya atan ilk vizyoner liderin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu bize öğretmediler. Ben AB Bakanı olduktan sonra öğrendim. Çok düşünmüşümdür neden? Çünkü karga kovalayan korkuluklar gibi aynı tornadan çıkmış, tek tip vatandaş arzu edildi. Biz ise düşünen, bilgiye dayalı sorgulayan ve bilgiyle kararlarını oluşturan yeni bir nesil istiyoruz. Biz daha gencecik yaşta gemileri karadan yürüten, kendi zamanının en büyük inovasyonunu ortaya koyan Fatih Sultan Mehmet gibi çılgın bir nesil istiyoruz. Atatürk gibi yedi düvele karşı ülkesini birleştirip, istiklali kazandırmış çılgınlığı ortaya koyabilecek cesarete sahip bir nesil istiyoruz. Biz rahmetli Menderes gibi bu ülkenin yokluktan demokrasiyle ayağa kalkabileceğini ortaya koyan, rahmetli Özal gibi, Sayın Başbakanımız gibi milletiyle bütünleşerek bu ülkenin kişi başına düşen gelirini 3 kat artırabilecek, vizyonel yeni bir nesil arzu ediyoruz. Onun için bütçenin en büyük payını Milli Eğitim Bakanlığı’na ayırıyoruz, yepyeni projeler ortaya koyuyoruz.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.